Oldalak

2011. június 17., péntek

Rozmaringos csirkefalatok mustármártásba forgatott burgonyával

Németh Zsuzsána „burgonya mártással” című receptjét készítettem el ma. Akkoriban is sültek mellé tálalták köretként, így arra gondoltam, miért ne hozhatnám hozzá a kedvenc rozmaringos sültcsirke receptemet. Összeillő páros.
Azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete...



Hozzávalók a csirkéhez:
·        80-90 dkg csontos csirkemell vagy csirkecomb (Ha csirkecombból készül, intenzívebben átjárja a rozmaring íze.)
·        só, bors
·        2 ágacska rozmaring
·        2 fej vöröshagyma
·        1 db kápia paprika
·        2 gerezd fokhagyma
Hozzávalok a körethez és a mártáshoz:
·        0,5 kg burgonya
·        3 dkg vaj
·        1 dl mustár
·        1 teáskanál dijoni magvas mustár
·        1kávéskanál fehérborecet
·        1 dl tejszín

Elkészítése:
A csirkét alaposan megmostam, sóztam, borsoztam, majd kacsasütő edénybe helyeztem. Mellé került a negyedelt vöröshagyma, fokhagyma, paprikaszeletek és a rozmaring ágak. 1 dl vizet öntöttem rá, és lefedve 190 fokon pároltam. Amikor átpárolódott, fedő nélkül még kb. 20 perc alatt pirosra sütöttem.
A burgonyát megtisztítottam, megmostam és kockára vágva enyhén sós vízben puhára föztem. Elkészítettem a mártást. A vajat megolvasztottam, hozzáadtam a mustárt és a borecetet. (Eddig tartott az eredeti recept.) 1 dl tejszínnel lágyítottam a vad mustárízt. (Akár több tejszín is kerülhet bele izlés szerint.)
A csirkét felszeleteltem, a burgonyával és a mártással tálaltam.

Forrás: Németh Zsuzsána, 1858.

1 megjegyzés:

  1. finom lehet, ha lesz friss rozmaringom és zöldségek akkor el is készítem:-)

    VálaszTörlés