A recept eredetije extra rakott burgonyát takar, melyet marhahúsból készítettek. Nálam a maradék báránysült hasznosult és kelt új életre. A marhahús zamata utánozhatatlan, de azért így sem volt rossz…
Hozzávalók egy személyre:
- 10 dkg báránysült
- fél fej vöröshagyma
- 2 evőkanál tejföl
- só, bors
- 3 szem közepes méretű héjában főtt burgonya
- tejföl
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A sült húst vékony csíkokra, a hagymát apróra kockákra vágtam. Kevés zsiradékon üvegesre pároltam a hagymát és hozzáadtam a húscsíkokat. Kevés sóval, borssal fűszereztem, és 1 dl vízzel addig pároltam, amíg a víz teljesen elforrt. Lepirítottam és hozzáadtam 2 evőkanál tejfölt, még egyszer átforraltam. A héjában főtt burgonyát megpucoltam és karikákra vágtam. Vékonyan kivajazott sütőedénybe felváltva rétegeztem a burgonyakarikákat és a húsos ragut, úgy, hogy a tetejére burgonya kerüljön. Tejfölt halmoztam rá, és kevés zsemlemorzsával szórtam. 190 fokos sütőben 35-40 percig sütöttem. Forrón tálaltam.
Forrás: Czifray, 1829.
Szerintem is finom lehet így a bárányhússal is:)
VálaszTörlésBárányt nem ettem még, de marhával kipróbálom. Finom lehet.. Először azt hittem a képre nézve, hogy burgonyatorta, aztán olvasom, hogy husi is van benne...
VálaszTörlésNagyon guszta, szívesen megkóstolnám mivel még eddig bárányhúst nem ettem! Biztos nagyon finom volt!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, szeretem a bárányt nagyon :)
VálaszTörlésHmm, nagyon jó kis kép, igazán csábító. Jöhetne...:)
VálaszTörlés