2013. november 1., péntek

Pisztáciás bonbon



Az első próbálkozás a pisztáciás krémmel. Finom lett. Próbálkozom tovább. Irány a zöld.




Hozzávalók:
- 125 g 70%-os étcsokoládé
- 1,25 g porított kakaóvaj

- 10 dkg fehér csokoládé
- 0,7 dl tejszín
- 3 dkg tisztított, őrölt pisztácia
- 2 csepp mandulaesszencia

Elkészítése:
A tejszínt felforraltam és a darabokra tört csokoládéra öntöttem. Addig kevertem, amíg homogén állagú lett. Hozzáadtam a pisztáciát és a mandulaesszenciát.
A bonbonformát hajszárítóval kissé átmelegítettem. Az étcsokoládét temperáltam és a bonbonformába öntöttem. Habkártya segítségével azonnal lehúztam és a konyhapulthoz óvatosan, de alaposan ütögetve eltávolítottam a buborékokat.
1-2 perc után a formából a tálba visszacsurgattam a csokoládét. Ennyi idő alatt a csokoládé egy része megszilárdul, és vékony burkot képez a bonbonforma mélyedéséiben. Habkártyával ismét lehúztam, majd pár percre hűtőbe tettem.
Amikor megszilárdult, a csokihüvelyeket megtöltöttem krémmel. Fél órára hűtőbe tettem. A csokoládét ismét temperáltam és lezártam a bonbonokat. Fél-egy óra hűtés után kifordítottam a formából. Lezárt műanyagdobozban hűtőben tárolom, maximum 1-1,5 hétig tartható el.

4 megjegyzés:

  1. Elegáns, szép bon-bonok. De rég csináltam én is... Jön a Karácsony, lehet őket sorban gyártani.. Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kriszta. Bizony lassan gondolkodni kell a karácsonyi ajándékokon. :)))

      Törlés
  2. De finom lehet! Biztosan gyorsan elfogynak, ha még egyáltalán van belőlük :-)

    VálaszTörlés
  3. Olyan szépek lettek, ajándékba is tökéletes. Kár, hogy én nehezen állok neki, talán, ha már nagyobb lesz Anna. :)

    VálaszTörlés