Az első próbálkozás a pisztáciás
krémmel. Finom lett. Próbálkozom tovább. Irány a zöld.
Hozzávalók:
- 125 g 70%-os étcsokoládé
- 1,25 g porított kakaóvaj
- 10 dkg fehér csokoládé
- 0,7 dl tejszín
- 3 dkg tisztított, őrölt pisztácia
- 2 csepp mandulaesszencia
Elkészítése:
A tejszínt felforraltam és a
darabokra tört csokoládéra öntöttem. Addig kevertem, amíg homogén állagú lett.
Hozzáadtam a pisztáciát és a mandulaesszenciát.
A bonbonformát hajszárítóval kissé
átmelegítettem. Az étcsokoládét temperáltam és a bonbonformába öntöttem.
Habkártya segítségével azonnal lehúztam és a konyhapulthoz óvatosan, de
alaposan ütögetve eltávolítottam a buborékokat.
1-2 perc után a formából a tálba
visszacsurgattam a csokoládét. Ennyi idő alatt a csokoládé egy része
megszilárdul, és vékony burkot képez a bonbonforma mélyedéséiben. Habkártyával
ismét lehúztam, majd pár percre hűtőbe tettem.
Amikor megszilárdult, a csokihüvelyeket
megtöltöttem krémmel. Fél órára hűtőbe tettem. A csokoládét ismét temperáltam
és lezártam a bonbonokat. Fél-egy óra hűtés után kifordítottam a formából.
Lezárt műanyagdobozban hűtőben tárolom, maximum 1-1,5 hétig tartható el.
Elegáns, szép bon-bonok. De rég csináltam én is... Jön a Karácsony, lehet őket sorban gyártani.. Guszta!
VálaszTörlésKöszi Kriszta. Bizony lassan gondolkodni kell a karácsonyi ajándékokon. :)))
TörlésDe finom lehet! Biztosan gyorsan elfogynak, ha még egyáltalán van belőlük :-)
VálaszTörlésOlyan szépek lettek, ajándékba is tökéletes. Kár, hogy én nehezen állok neki, talán, ha már nagyobb lesz Anna. :)
VálaszTörlés