Tavaly karácsonykor készítettem
Zemplényi Antónia receptje alapján. A karácsonyi menübe tökéletesen
illeszthető, kellemes, könnyed fogás.
Minden kedves olvasómnak örömteli,
szeretetteljes, boldog karácsonyt kívánok!
Hozzávalók:
- 4 db 30-35 dkg-os pisztráng
- 40 dkg afrikai harcsa filé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 citrom reszelt héja
-10 dkg szeletelt mandula
- só, bors
- zsemlemorzsa
- 8 dkg vaj
Elkészítése:
A pisztrángot belül lesóztam. A
filét apró kockákra vágtam, sóztam, borsoztam. Hozzáadtam a felkockázott
vöröshagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet, citromhéjat, és a mandulát
(négy evőkanálnyi kivételével). A keveréket a pisztrángba töltöttem és vajjal
kikent sütőlapra helyeztem. A halakat 1-1 evőkanál zsemlemorzsával és
mandulaszeletekkel szórtam meg, rájuk apró vajkockákat helyeztem. 180 fokra
előmelegített sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütöttem. Friss salátával
tálaltam.
Forrás: Zemplényi Antónia, 1863.
A recept és a kép is csodálatos!
VálaszTörlésÁldott, Békés Karácsonyt!
Szuper kép. Kellemes karácsonyt nektek!
VálaszTörlésKedves Petra, én is kívánok Neked és családodnak békés, áldott ünnepet! :)
VálaszTörlésÁldott, Békés Karácsonyt kívánok Neked! Legyen olyan szép az Ünneped, ahogy elképzelted!
VálaszTörlés