2012. szeptember 26., szerda

Tojással habart csibe tészta alá rejtve

A minap Michel Roux Tésztavarázs c. könyvét lapozgatva nagyon megtetszettek a leveles tészta tetővel sült húsos piték. Ezúttal Németh Zsuzsána receptjét bujtattam tészta alá…


Hozzávalók:
- 0,5 kg leveles tészta
- 1 tojás
- 35 dkg csirkemell
- 2-3 dkg vaj
- 15 dkg zöldborsó
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csokor petrezselyemzöld
- szerecsendió
- só
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl húsleves

Elkészítése:
A leveles tésztát, ha van időm így készítem, itt nagyon jó fázisfotókat is találtok. (Lehet boltit is használni.) A csirkemellet csíkokra vágtam és vajon megpirítottam. Megszórtam 1 evőkanál liszttel, párszor átkevertem és 2 dl húslevessel engedtem fel. Sóval, szerecsendióval fűszereztem, hozzáadtam a borsót és az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Puhára pároltam. A tojás sárgáját és fehérjét különválasztottam. A tojássárgáját 1 evőkanál főzőlével habverő segítségével elkevertem, majd még 2-3 evőkanál levet adtam hozzá. Végül a tojásos keveréket a raguhoz öntöttem és folyamatos keverés közben besűrítettem.
A sütőt előmelegítettem 190-200 fokra. A leveles tésztát lisztezett munkafelületen 0,5 cm vékonyra nyújtottam, és a sütőformák átmérőjénél 1 cm-rel nagyobb korongokat vágtam ki belőle.
A sütőformákat megtöltöttem raguval. Tojásfehérjével lekentem, majd ráillesztettem a tésztakorongokat, melyeket „csipedő” mozdulatokkal körben a formához nyomkodtam. A tésztát is tojásfehérjével kentem és 12-15 perc alatt pirosra sütöttem. Azonnal tálaltam.

Forrás: Németh Zsuzsána, 1858.

14 megjegyzés:

  1. Pont ma nézegettem én is a könyvem :) Finomat készítettél belőle! ;)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet így együtt, csodásan néz ki! :)

    VálaszTörlés
  3. Könnyed, de kiadós ebédke ez :) Lopom a receptet ;)

    VálaszTörlés
  4. Guszta! Nagyon finom lehetett így elbújtatva a finomság!:-))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik, ki fogom próbálni!! A tészta rátevése előtt miért kented be a tojásfehérjével?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, azért kentem le, mert így a tészta sülés közben nem emelkedik fel a sütőedényről.

      Törlés
  6. Nagyon guszta, megenném egyhelyben, ha lehetne!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon finom lehet:)Nekem is megvan a könyv:) Még nem próbáltam semmit belőle:)

    VálaszTörlés
  8. Olyan sokat hallottam már erről a könyvről, és csoda finom dolgok jönnek ki belőle. Ez is nagyon guszta és finom étel lehet. A ropogós tészta és alatta a szaftos husi...Hmmm!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon tetszik, csuda jópofa, ötletes :)

    VálaszTörlés
  10. Nekem minden jöhet, ami csirkemellből készül, így biztosan nem fogom kihagyni ezt sem! Köszönöm a receptet, elmentettem magamnak!

    VálaszTörlés
  11. Próbáljátok ki, nagyon finom. :)

    VálaszTörlés
  12. Kedves Petra ! Jó kis izgalmas receptet hoztál. Ki is fogom próbálni, Hamarosan sorra kerül.
    OFF:
    Örülök, hog megtaláltalak. Nem tudom mennyire értesültél róla, hogy a blogomat illetéktelen kezek letörölték, postafiókommal, picasámmal és youtub-ommal együtt, ezért indítottam egy uj blogot. Egyetlen szerencsém az volt, hogy előző este mentettem le az egész blogot, így a szöveges részeket az uj blogra vissza tudtam tölteni, de a fotók visszaszerzése már sokkal nehézkesebb dolog, bár már talán kétharmadát megtaláltam.
    Beregisztráltam Nálad újra, mert a régi címem már nem él.
    Ha van kedved, látogass meg.
    http://vikkokucko-viki.blogspot.com

    Viki voltam.

    VálaszTörlés