Czifray rafináltan egyszerű desszertjét
hozom. Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!
Hozzávalók:
- 4 db kisméretű alma
- meggybefőtt
- 4,5 dl pezsgő
- 1,5 dl víz
- 1 csipet fahéj
- 2 evőkanál cukor
- 3-4 db szegfűszeg
- ½ citrom reszelt héja
- 5 lap zselatin
Elkészítése:
Az almákat megpucoltam, magházukat
kivájtam, úgy hogy egészben maradjanak. A zselatinlapokat hideg vízbe áztattam.
A pezsgőt vízzel, cukorral, fűszerekkel és citromhéjjal főni tettem,
belehelyeztem az almákat is. Addig főztem, amíg a gyümölcsök átpuhultak, (Túl
puhára nem szabad főzni, mert szétesnek.) kivettem a pezsgőből és a
tálalótálkákba egyesével helyeztem. A pezsgőt forrón átszűrtem, és belekevertem
a zselatinlapokat. Langyosra hűtöttem. Az almák közepére magozott meggyszemeket
tettem, majd óvatosan a tálkákba kanalaztam a pezsgőzselét. 3-4 óra hűtés után
fogyasztható.
Forrás: Czifray, 1829.
Finom lehet nagyon! Nektek is boldog új esztendőt, sok-sok újabb finomsággal :-)
VálaszTörlésEnnél stílusosabb és elegánsabb recepttel nem is jöhettél volna az esztendő végén! BÚÉK Nektek drága Petra! Remélem jövőre kicsit gyakrabban posztolsz... :)))
VálaszTörlésBoldog Új Évet kívánok:) De jó lenne ez most:)
VálaszTörlésKedves Petra!
VálaszTörlésAz utóbbi időben sokkal kevesebb időm jutott blogokat nézni és üzeneteket hagyni, de a mait semmi képen nem hagytam volna ki!:)
Sikerekben bővelkedő, békés, boldog új esztendőt kívánok, sok szeretettel!!
Szuperül hangzik:) Boldog új évet kívánok Nektek is:)
VálaszTörlésNagyon boldog új esztendőt kívánok nektek! :)
VálaszTörlésBUÉK!
VálaszTörlésMost van időm visszanézni a decemberi posztjaidat. Egész hónapban remekeltél, mint mindig. Aki eddig nem hitte, a blogodat tanulmányozva megtudhatta, hogy tényleg nemcsak húst meg krumplit ettek a reformkorban, hanem nagyon sok ínyenc, fifikás receptjük is volt. És micsoda desszertjeik! mint ez a legutóbbi is!
VálaszTörlésKedves Petra kissé megkésve, de de nagyon boldog, sikeres 2014-es esztendőt kívánok! :)
Köszönöm szépen, és nektek is nagyon boldog új évet kívánok!
VálaszTörlés