Ezen a recepten rögtön megakadt a szemem, amikor Németh Zsuzsána könyvét a kezembe vettem. A bodza már majdnem elvirágzott, de szerencsére még találtam néhány bodzavirágot a környékünkön. Rusztikus megjelenésű édesség lett belőle. Nagyon finom. A palacsintatésztában érezni a bodzavirágok zamatát.
Hozzávalók:
· 10 db bodzavirág
· 3 dl fehérbor
· 1 tojás
· 20 dkg liszt
· csipet só
· olaj a sütéshez
· porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
A bodzavirágokat alaposan megmostam, lecsepegtettem. Elkészítettem a bortésztát: A lisztet, tojást és a fehérbort, csipet sóval csomómentesre kevertem. (Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie.) A bodzavirágokat a bortésztába mártottam, bő olajban kisütöttem. Porcukorral szórva tálaltam.
Forrás: Németh Zsuzsána, 1858.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése