Aki evett már valaha galambból készült húslevest, eszébe sem jut idegenkedni ettől az ételtől. Rendkívül intenzív, zamatos, tápláló. Nem csoda, hogy régen betegeknek adták, mielőbbi felépülésük céljából.
Egy jó barátunk – aki szabadidejében galambtenyésztéssel foglalkozik - ajándékozott meg a galambhússal. Ezúton is köszönöm kedves András!
Klasszikus módon készítettem.
Hozzávalók:
· 1 galamb
· 2,5 l víz
· só
· 10 db egész feketebors
· 1 fej vöröshagyma
· 3 szál sárgarépa
· 1 szál petrezselyemgyökér
· ¼ db zellergumó
· ½ db karalábé
· 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A megtisztított galambot alaposan megmostam, majd hideg vízben, sóval, borssal és a vöröshagymával főni tettem. A húslevesek készítésére vonatkozó általános szabály, itt is érvényes. A legalacsonyabb lángot kell használni, hogy a leves éppen csak „pöszörögjön”.
A leves habját le kell szedni. 1,5 óra fövés után tettem bele a megtisztított zöldségeket. A leves teljes főzési ideje 3-3,5 óra volt. Cérnametélttel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése