Az eredeti recept "hideg mustármártásnak" nevezi, de sűrűsége alapján én inkább pástétomnak titulálom. Friss kenyérrel, zöldségekkel jó alternatíva reggelire vagy vacsorára a bolti "kencék" helyett.
Hozzávalók:
· 3 tojás
· 4 db szardínia
· 1 kis fej vöröshagyma
· 4 evőkanál mustár
· 1 csokor petrezselyemzöld
· 1 kávéskanál fehérborecet
· 1 kávéskanál cukor
· só
Elkészítése:
A keményre főtt tojásokat négybe vágva, a vöröshagymával, petrezselyemmel a késes mixerbe tettem, apróra vágattam. Hozzáadtam a szardínia konzervből négy szeletet, a mustárt, sót, ecetet, cukrot, és a mixerrel pépesítettem. Azonnal tálaltam.
Forrás: Németh Zsuzsána, 1858.
A szardíniáért nem rajongok, de gusztán néz ki!
VálaszTörlés