Van az úgy, hogy szükségem van egy kis édességre, de nincs kedvem sütni. Ez a recept az ilyen hangulatra van kitalálva. Egyszerűen elkészül, látványos, a friss gyümölcsökkel és a csokival …hmm, mennyei...
Hozzávalók (4 kehelyhez):
· 8 dl valódi tejszín
· 10 dkg étcsokoládé
· 1 evőkanál kávé
· 2 vaníliás cukor
· 40- 50 dkg málna
· 2 csomag zselatin-fix (Akkoriban vizahólyagot használtak.)
· porcukor
Elkészítése:
A csokoládét gőz fölött elolvasztottam, hűlni hagytam. (Maradjon folyékony, de ne legyen már forró.) 30 dkg málnát pépesre mixeltem, és szűrőn átpasszíroztam. Porcukrot kevertem hozzá, ízlés szerint. A tejszínt a fixxel habbá vertem, három részre osztottam. 1/3 részébe laza mozdulatokkal belekevertem a csokit és a kávét, majd porcukorral beállítottam az édességét. 1/3 részéhez adtam a málnapépet (szintén lazán elkeverve), a maradék 1/3 részt pedig vaníliás cukorral ízesítettem. A kelyheket előkészítettem, és a krémeket belerétegeztem. Alulra a csoki, erre a málna és végül a tejszín. Minden krémréteg közé friss málnaszemeket tettem. Málnával, csokival és mentalevelekkel díszítve tálaltam.
Forrás: Németh Zsuzsána, 1858.
Ezt imádnám,majd meg birkózom vele!!!!
VálaszTörlés