2011. június 18., szombat

Csoki-málna mousse

Van az úgy, hogy szükségem van egy kis édességre, de nincs kedvem sütni. Ez a recept az ilyen hangulatra van kitalálva. Egyszerűen elkészül, látványos, a friss gyümölcsökkel és a csokival …hmm, mennyei...


Hozzávalók (4 kehelyhez):
·        8 dl valódi tejszín
·        10 dkg étcsokoládé
·        1 evőkanál kávé
·        2 vaníliás cukor
·        40- 50 dkg málna
·        2 csomag zselatin-fix (Akkoriban vizahólyagot használtak.)
·        porcukor

Elkészítése:
A csokoládét gőz fölött elolvasztottam, hűlni hagytam. (Maradjon folyékony, de ne legyen már forró.) 30 dkg málnát pépesre mixeltem, és szűrőn átpasszíroztam. Porcukrot kevertem hozzá, ízlés szerint. A tejszínt a fixxel habbá vertem, három részre osztottam. 1/3 részébe laza mozdulatokkal belekevertem a csokit és a kávét, majd porcukorral beállítottam az édességét. 1/3 részéhez adtam a málnapépet (szintén lazán elkeverve), a maradék 1/3 részt pedig vaníliás cukorral ízesítettem. A kelyheket előkészítettem, és a krémeket belerétegeztem. Alulra a csoki, erre a málna és végül a tejszín. Minden krémréteg közé friss málnaszemeket tettem. Málnával, csokival és mentalevelekkel díszítve tálaltam.

Forrás: Németh Zsuzsána, 1858.

1 megjegyzés: