Ez az a tipikus eset, amikor nincs
kedvem főzni, annál inkább tálalni. Egyszer egy nagyon kedves olvasóm a
bonbonozás kapcsán hívta fel a figyelmemet a szilikon formák ilyen jellegű
alkalmazására. Már akkor elhatároztam, hogy mindenképpen kipróbálom. Ez a
hangzatos nevű előétel tulajdonképpen egy roppant egyszerű receptet takar.
Inkább mutatós tálalási ötletként hozom, mint gasztronómiai különlegességként.
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál apróra vágott
petrezselyemlevél
- 1kávéskanál citromlé
- só
- szerecsendió
Elkészítése:
A vajat habosra kevertem a többi
hozzávalóval, majd kávéskanál segítségével szilikonos bonbonformába nyomkodtam.
10 percre fagyasztóba tettem, majd a formából kiadagolva sonkával, friss
zöldségekkel tálaltam.
Forrás: Dobos C. József, 1889.
Én is így csinálom már jó ideje :) Mutatós! :) E.
VálaszTörlésIt's so captivating, don’t know about taste.
VálaszTörlésValóban nagyon mutatós, ügyes vagy Petra!
VálaszTörlésSzuper ötletes az tény, és tutira finom is! :)
VálaszTörlésMilyen jó ötlet! Ha héjában főtt burgonyát készítek legközelebb, így fogom csinálni hozzá a fokhagymás vajat! Köszi az ötletet!
VálaszTörlésMilyen jól mutat! Megfogom próbálni én is a bonbon formámmal az nem ilyen , de hátha jobban sikerül benne ez a vajkrém mint a bonbon?:-))
VálaszTörlésAnyira jól néz ki, ki fogom próbálni...:)
VálaszTörlésJó ötlet ez az "újrahasznosítás"! Az embernek sokszor nincs kedve drága szilikonformákra áldozni, de ha több dologra is fel lehet használni... :)
VálaszTörlés