Kukoricamálé tésztáját Zilahy Ágnes javaslata szerint gyorsabban is ki lehet sütni. „Ha így készítjük a málét, - ezt kanalas málépogácsának hívják. Igen gyorsan készül és elég kellemes ízű tészta. Legtöbben ki sem tudják találni, hogy miből készül.”
Hozzávalók:
· 30 dkg kukoricaliszt
· 1 tojás
· 4 dl tej
· 1 evőkanál porcukor
· 1 csipet só
· olaj
· tálaláshoz lekvár
Elkészítése:
A tojást kettéválasztottam. A tészta többi hozzávalóiból palacsintatésztát kevertem, fél óráig állni hagytam. A tojásfehérjét kemény habbá vertem és óvatosan a tésztába forgattam. Kevés olajon, kanállal adagolva kisméretű palacsintákat sütöttem. Bodzalekvárral tálaltam.
Forrás: Zilahy Ágnes, 1892.
Petra, ez nagyon jól néz ki, na, ennyire eredeti az amerikai palacsinta. :-)
VálaszTörlésMilyen szép a tálalás! Nagyon fincsi lehet :)
VálaszTörlésPont tegnap vettem kukoricalisztet, olyan sok receptben találkoztam vele mostanában! :) És íme, újra szembejön egy remek, kipróbálandó finomság! Recept mentve! :)
VálaszTörlésHasonló mini palikat szoktam sütni én csak abban van sima liszt is. Reggeli gyanánt, szívesen eszik itthon a fiatalok... :O) Guszta tálalás!
VálaszTörlésMár régen is tudták, mi a jó!!Gyönyörű a kép!!
VálaszTörlés