Bornemissza Anna következő receptje, pikáns ízvilág nagyjából fél óra alatt.
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell filé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 citrom reszelt héja
- csipetnyi szerecsendió
- 3cm friss gyömbér
- 3-4 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2,5-3 dl húsleves
- só
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágtam és vajon dinsztelni kezdtem. Ráhelyeztem a csirkemelleket és mindkét oldalukat 3-4 percig sütöttem. Felöntöttem húslevessel, majd hozzáadtam a citromhéjat, gyömbért és a szerecsendiót. Puhára főztem. (Időközben, ha nagyon elforrná a levét, lehet pótolni húslevessel vagy vízzel.) A szaftot 1 evőkanál liszttel sűrítettem be. Az ételt még egyszer felforraltam. Forrón, rukkola salátával tálaltam.
Forrás: Bornemissza Anna, 1680.
Így nézett ki a könyv eredeti borítólapja.
Na ez nagyon finom lehet, ki kell próbálnom:)
VálaszTörlésFinom és egyszerű recept, nagyon hangulatos névvel! :)
VálaszTörlésSzép, és ízletes! A kép, és a recept! :)
VálaszTörlésJó kis könyv, átlapoznám szívesen. Ez a csirke étel is kitűnő választás volt belőle. Hiába, a régi asszonyok is tudtak főzni, az biztos. Nagyon guszta!
VálaszTörlésÉrdekes lenne egy ilyen régi könyvet lapozgatni :)
VálaszTörlésGuszta lett a csirkéd, hiába, tudtak régen is jól főzni :)
Nagyon jó recept, kíváncsi lennék rá, eredetileg mi volt a körete.
VálaszTörlésImádom az ilyen régies írással íródott könyveket! Mondjuk a címet 2x kellett elolvasnom mire leesett, mi az a tyúkfimelly, de aztán megállapítottam, hogy biza finom lehet :)
VálaszTörlésTetszik, egyszerű és különleges.
VálaszTörlésA tyúkfimellyeket és tyúkfimellényeknek olvastam először :)
Szerintem a tyúkfit ma jércének mondanánk. Legalábbis felénk így hívják a fiatal tyúkot.
VálaszTörlésA recept nagyon jó, ma i s megállja a helyét.
Gyönyörű! a borító és a tyúkfimellyek is :)
VálaszTörlés