Ebben a nagy melegben egy könnyű
étellel jöttem, melyet még anno a Kifőztük februári számába készítettem. Szívből ajánlom.
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg afrikai harcsa filé
- 1 dl olívaolaj
- ½ dl tárkonyecet
- 1 citrom leve
- 1 citrom héja
- 2 ágacska friss kakukkfű
- 1 ágacska friss rozmaring
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál só
salátához:
- 1 fej jégsaláta
- 10 dkg rukkola saláta
- 2 sárgarépa
- 1 kaliforniai paprika
- 1 csésze borsó
- 1 csésze zöldbab
- 1 csésze csemegekukorica
salátaöntethez:
- ½
citrom leve
- ½ dl olívaolaj
- 1 ágacska friss rozmaring
- 1 ágacska friss kakukkfű
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
A páchoz a friss fűszerek
leveleit apróra vágjuk. Az olívaolajat elkeverjük tárkonyecettel, citromlével,
hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, sót és a zöldfűszereket. A halszeleteket a
pácba helyezzük és hűtőszekrényben 3 órát érleljük. A mexikói zöldségeket enyhén sós vízben
puhára pároljuk, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk. A megmosott jégsaláta
leveleket apróra tépkedjük. A rukkolát hideg vízzel leöblítjük. A
salátaöntethez az olívaolajat citromlével, sóval elkeverjük, és hozzáadjuk a
felaprított zöldfűszereket. A zöldségeket összekeverjük és ráöntjük a
salátaöntetet. Alaposan átforgatjuk, hogy az öntet mindenhol egyenletesen
bevonja őket. A halszeleteket kivesszük
a pácból és konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a felesleges olajat.
Grillserpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.
Nagyon guszta lett, finom lehet a halhoz a saláta...
VálaszTörlésHozzávalók áradata!! Alig győztem végigolvasni, az biztos, hogy könnyű étel a gyomornak, de az elkészítése már annál időigényesebb. Vagy csak úgy tűnik? Nagyon tetszik egyébként, szívesen elfogadnám ebédre az ilyen meleg napokon! :))
VálaszTörlésCsak úgy tűnik. :)))
TörlésNagyon guszta lett!
VálaszTörlésEz egy leg.leg. legfinomabb kategóriás étel az biztos. Legalább is nálam :)
VálaszTörlésIgazan mondom, szivesen el fogadnam mai vacsorara. Guszta, es nagyon finomnak nez ki!
VálaszTörlésKöszönöm, melegben és hidegben egyaránt ajánlom. :)
VálaszTörlésNagyon bejön ez a recept (is), ráadásul imádjuk a halat+lehet is a közelben afrikai harcsát venni! :-)
VálaszTörlésTe szívből ajánlod, én pedig nagyon jó étvággyal el tudnám fogyasztani, ha elém raknád! :P ...és milyen szép színes.
VálaszTörlésNagyon szeretem ezt a színvilágot, a halat nemkülönben:)
VálaszTörlésNNagyon guszta, vacsorára abszolút elfogadnám! :)
VálaszTörlésPetra, nem lehet csalódni az általad készített ételekben. Látványra csodásak, egészen bizonyos, hogy finomak is!:)
VálaszTörlésNagyon kedvemre való lenne, imádom a halat. Főleg ilyen finom-színes salátával. vacsorára is kitűnő, mert nem terheli meg a pocakot. Szóval, nagyon finom!
VálaszTörlésNem is hiányzott a melegben más étel :) Csak valami könnyű :)
VálaszTörlés