Az alapihletet Dobos korábban készített fogása adta. Nagyon szerettem ezt a provanszi fűszerezésű pácban érlelt halételt, gondoltam miért is ne öltöztethetném fel? No, ne csak úgy egyszerűen, legyen ez kukoricalisztből készült vajastészta. Ezen a ponton melléfogtam. A kukoricaliszt sajátosságai miatt szerintem több folyadékot venne fel sülés közben… Kicsit rusztikus lett, de finom.
Hozzávalók:
- 6-8 szelet afrikai harcsa filé
- 8 evőkanál olívaolaj
- 2 citrom leve
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál tárkony
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
Tésztához:
- 30 dkg kukoricaliszt
- 25 dkg vaj
- 0,5 dl víz
- 1 kávéskanál ecet
- csipet só
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
A filéket sóztam. A citromlevet, olívaolajat, az aprított petrezselyemzöldet és a zöldfűszereket összekevertem. Ebbe a pácba forgattam a halszeleteket és karikára vágott vöröshagymával rétegezve pár órát (3-4 óra) érleltem.
A tészta alapanyagait összegyúrtam, majd fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe raktam. A halszeleteket a pácból kivettem és papírtörlővel felitattam róluk a felesleges olajat. A tésztát lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra kinyújtottam, és a halat, mint a rétest „becsomagoltam”. Felvert tojással lekentem. 180-190 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöttem. Salátával tálaltam.
Forrás: Dobos C. József, 1881.
Hát nekem nagyon tetszik, izgalmas ez a kukoricás vajas tészta:) Még nem jutott eszembe, hogy abból is lehetne készítni. A hal meg nagyon egészséges, jó ötlet:)
VálaszTörlésNagyon guszta!! Egyik kedvenc halam az afrikai harcsa, de így még nem készítettem, pedig nagyon finom lehet. Cukkinis pitét sütöttem kukoricalisztből, és az nagyon finom lett, így eltudom képzelni a hallal is.:)
VálaszTörlésSzeretem a kukorica lisztet, újabban gyakran használom. Nagyon tetszik az alkotásod színvilága.
VálaszTörlésTetszik, hogy kísérletezel, én is szoktam, sőt ezt szeretem igazán! Kipróbálni, kigondolni új dolgokat, vagy sikerül, vagy nem :)
VálaszTörlésEzért nem nagyon valósítom meg mások receptjeit. Amit meglátok a piacon, abból főzök valamit ...,
A kukoricadarát is kedvelem!
Esküszöm, mintha valami 19.századi úri vacsorát látnék :) Nagyon guszta :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Igazi finom különlegesség !
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a "bunda". Gondolom más húsfélén is kivitelezhető... Ínyemre lenne, szívesen elfogyasztanám!
VálaszTörlésHa én jóba lennék a hallal... de nem. :-)
VálaszTörlésA kukoricalisztás tésztát ki is fogom próbálni, mert csodás látványra is! Nagyon jó kis ötlet!
VálaszTörlésNagyon szép lett, igazán finom lehet!
VálaszTörlésÉn így rusztikusan is megenném :D Bár amúgy sem látok hibát benne ;)
VálaszTörlésNagyon guszta:))
VálaszTörlésNagyon guszta! Hogy kicsit rusztikus lett, direkt előnye :)
VálaszTörlésA salátád is nagyon szép, ízléses!
Nézzél már be hozzám légyszíves!
VálaszTörlésNagyon guszta, és én imádom a harcsát.Nem baj, hogy rusztikus, attól még csak finomabb!:)
VálaszTörlésSzámomra érdekes ez a kukoricabunda, épp ezért megkóstoltam volna szívesen... :)
VálaszTörlés