Hozzávalók:
· 1 kg afrikai harcsa filé
· 8 evőkanál olívaolaj
· 2 citrom leve
· 1 csokor petrezselyemzöld
· 1 kávéskanál tárkony
· 1 kávéskanál rozmaring
· 1 kávéskanál kakukkfű
· 1 nagy fej vöröshagyma
· só
Mártáshoz:
· 1,5 evőkanál liszt
· 2,5-3 dl marhahúsleves
· 1 fej vöröshagyma
· 2 babérlevél
· 2 teáskanál tárkonyecet
· 12-15 db kapribogyó
· olívaolaj, só
Elkészítése:
A filéket sóztam. A citromlevet, olívaolajat, az aprított petrezselyemzöldet és a zöldfűszereket összekevertem. Ebbe a pácba forgattam a halszeleteket és karikára vágott vöröshagymával rétegezve pár órát (3-4 óra) érleltem. (Az összes pácot a szeletekre öntöttem.)
A mártáshoz olívaolajjal és liszttel rántást készítettem, marhahúslevessel öntöttem fel. Hozzáadtam a babérlevelet, negyedelt vöröshagymát, sót és a tárkonyecetet, ezekkel kevergetve 15 percig főztem. (A folyadékot időnként pótoltam.) A hagymát és babérlevelet kiszedtem belőle. Hozzáadtam a kapribogyókat és még 5-6 percig főztem.
A halszeleteket grillserpenyőben pirosra sütöttem. (Zsiradék hozzáadása nélkül, mert a pácban elegendő olaj volt.) Párolt zöldséggel és rizzsel tálaltam.
Forrás: Dobos C. József, 1881.
IMÁDOM
VálaszTörlésHűű, de jól néz ki! Nem vagyok valami nagy "halas", de ezt bevállalnám. :)))
VálaszTörlésNagy kedvenc az afrikai harcsa nálunk is. Igazán ötletes a tálalás! :)
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Kaprimártást már készítettem más halakhoz és nagyon jó. Nagyon szép a tálalásod, nálunk a következő fotóalany a kislányomé:)
VálaszTörlésAnnyira finom ételeid vannak és olyan "finomak" a képeid is. Nagyon étvágy indító!! És a halat különösen szeretem...
VálaszTörlésNagyon finom lehet ,a tálalás gyönyörű!
VálaszTörlésIsmét egy szuper recept,ami gyönyörűen van tálalva.
VálaszTörlésTálalás szempontjából:- esküszöm jobb vagy mint egy menő szakács!!!
Imádnám, igaz kapri bogyót életemben egyszer láttam, de szét kell nézzek, mert ez nagyon jól hangzik.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! A halat mi is szeretjük, a kapribogyót csak hallásból ismerem, de nagyon finom lehet ez a mártás is! a tálalás nálam is 10 pontot ér!
VálaszTörlésBiztos finom nagyon! Én a halat általában nem pácolom, szeretem az ízét. A kapribogyó viszont nagy kedvencem, sok mindenhez használom.
VálaszTörlésVittem a receptet, nagyon jól néz ki! Finom!
VálaszTörlésNagyon finom lehetett! A fotód is nagyon szépre sikerült.
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Mi imádjuk a harcsát, mindenképpen megfogom csinálni. Köszi a receptet.:)
VálaszTörlésNagyon finomnak néz ki ezen a módon készitve a harcsát. A kapri bogyót gyakran használom hal, és csirke ételekben...jó pikkáns izt adhatott a halhoz is!
VálaszTörlésEngem leginkább a kapri fogott meg. Végre nem kapor vagy citrom. Jó ez így egyben!))
VálaszTörlésNagyon ínycsiklandó! Ezt a harcsát szeretjük mi is! Kapribogyót még nem használtam, majd fogok! :) Szépen tálaltad! :)
VálaszTörlésVégre a Tiéd lett! Akkor egészségedre. :-) A halat azért kihagyom továbbra is. :-)
VálaszTörlésPetrám, ez ismét csodálatos étel lett!:)
VálaszTörlésKislányodat az Isten éltesse sokáig, legyen boldog gyerekkora, örömteli sikeres felnőttkora!:)
Köszönöm szépen mindenkinek!
VálaszTörlésDrága Roza! Köszönjük szépen!
Szuper!
VálaszTörlésImádom a harcsából készített ételeket, főleg mikor ilyen szép és étvágygerjesztő tálalást látok:):):):)
VálaszTörlés