SAD VIII. Díszíts gyümölccsel - összefoglaló

Ebben a hónapban nekem jutott osztályrészül, hogy a Süss, Alkoss, Díszíts! háziasszonyaként tevékenykedjem. A "Díszíts gyümölccsel" felhívásra a nyári nagy meleg és a hosszú hétvégi pihenők ellenére sokan küldtetek nekem különféle szépséges desszerteket, aminek nagyon örültem! Bevallom az érkező fotók látványától elcsábulva felmerült bennem, hogy miért is nincs ebben a játékban olyan szabály, hogy a házigazdának kötelező kóstolni? 
De jöjjön az összefoglaló!


Tortafüggő Marisz uvima gyümölcsös diós gyümölcskenyerét  sütötte erre a fordulóra, melyet szőlőszemekkel és csokoládécsíkokkal díszített. A reggeli tejeskávém mellett el tudnám képzelni...



 Rubin Gabyt a reformkor és a gyümölcsök gondolatban a Kárpáthy-birtok kertjének árnyas barackfái alá repítették...Igazi nyári édességet, sütés nélküli müzlis tejszínes nektarintortát készített.



Vikvi vaníliakrémes őszibarackpitével készült, melyet tejszínhabbal és friss gyümölccsel díszített. Fenséges látvány, ugye?
Ne feledjétek, nála blogszületésnapi játék zajlik, nagyon klassz nyereményekért! Vikvivel egymástól függetlenül hasonló témát választottunk, ezért abban állapodtunk meg, hogy ha szeretnétek, ezeket a sütiket hozzá is nevezhetitek augusztus 30-ig.


Marka, már régóta tervezte és erre az alkalomra mézédes szedrekkel díszített csodaszép Pavlovát készített. Már a látvány is önmagáért beszél.


Szapu Krisztina kedvencemmel a szilvával készített morzsasütit. Ráadásul mellékesen megemlítette, hogy vaníliasodóval az igazi...



Andi a Napfény és Fűszer blogról csodaszép áfonyás joghurttortát alkotott, áfonyával, málnával, szederrel és csokiszalagokkal díszítette.



InfoKata az ország tortáját a Szabolcsi almás máktortát készítette el. Szebb lett, mint az eredeti.


Bea ezúttal is hozta  a színvonalas dizájnt. Bazsalikomos mozzarellás panna cottát készített, melyet balzsamecetes erdei gyümölcsökkel tálalt.



Noémi, Mandula Sarokból a pisztáciás piskótát málnamousse-al koronázta, aludttej-tejszín krémmel és málnával díszítette. Ezen a premieren a primadonna a pisztáciás piskóta, ami Noémi szerint valódi pisztáciaorgia.


 Illéskrisz sütés nélküli extra gyümölcstortát küldött. A babapiskótát túrós mascarponés krémmel rétegezte, és gazdagon megpakolta gyümölcsökkel. Igaza van, nyáron ilyen könnyű sütemény dukál.



Éva a Takarékos Konyhából klasszikussal, a gyümölcsrizzsel készült. Szőlővel, szederrel és nektarinnal díszítette. Jól behűtve...



Trollanyu, Nigella receptje ihlette citromos - diós polenta tortát sütött, melyet málnaszósszal tálalt. A norvég hegyvidék jut erről a dizájnról eszembe...


Katuci  - 40 celsius ide vagy oda - is sütésre adta a fejét, és nem is akármilyen édességet rittyentett. Málnás- mákos tortát készített, amiben kakaós és mákos piskótát rétegezett vaníliás mascarponekrémmel és málnalekvárral, a tetejére pedig málnát halmozott. Mit mondhatnék? Ízorgia.



Emőke krémes habos túrós panna cottát készített, melyet baracköntettel és friss barackkal tálalt. A desszert elkészítése mellett, csepp humorral fűszerezve megmutatta rommá habosított konyháját is... Emőke ezúton jelzem, konyhatakarítást vállalok, de csak ha ezzel fizetsz.




Erika nagy örömömre három desszerttel lepett meg. Zöld teás túrós szederkrémet...



... málnás sárgabarackos fagylaltszendvicset készített, mindezt csodaszép fotókkal illusztrálta.


IsaBella szépen díszített gyümölcstortát készített. A piskótát gyümölcssziruppal locsolta és gyümölcsdarabokkal kevert tejszínkrémmel töltötte.


Böbe is beizzította sütőjét, és marcipános szilvás kalácstortát hozott. Szinte érzem az illatát...


Pici Juci könnyű nyári süteményt szedres-málnás sült túrós szeletet küldött, melyet kezdő háziasszonyoknak is ajánl.



Sedith gyümölcshabos kosárkáit a véletlenül kiolvadt fagyasztó tartalmának villámgyors felhasználása inspirálta. Szerencsére, mert így első alkalommal Ő is részt vett a SAD-on, és nem is akármilyen édességet varázsolt a hozzávalókból.




 Erdőkóstoló Andrea meseszép szedres-szőlős túrós kalácstortát készített, és volt olyan kedves, hogy a játék apropóján egy nyár végi-őszi vadgyümölcs ajánlót is összeállított.





Hani francia édességgel, ezer levéllel (mille-feuille) lepett meg. A tésztaleveleket vaníliás tejszínhabbal és szederszemekkel töltötte.



Béres Andi az ázsiai konyha kiemelkedő alapanyagából a tápiókából készített pudingot. Különlegessége, hogy kókusztejben főzte, melytől kellemes aromát kapott. Lehűtve, málnaszemekkel és kókuszchipssel tálalta.



Hankka gyönyörűen díszített karamellizált szilvás pitével készült. A szilvák alatt vastag vaníliakrém rejtőzik. Nézzétek meg a szeletfotót is, érdemes.



Sarolt a Naspolyakonyhából először indul a SAD-on. Egészséges édességet szedres-barackos joghurttortát készített, melynek krémjét kókuszvirággal ízesítette.


Flóra különleges citromtortával készült, a töltelék ugyanis javarészt mandula.




Zsuzsa a Teller-Cake blog írója, mákos vaníliás gyümölcstortával készült, melyen a díszítést - kislányai útmutatásai alapján- szőlőszemekből bájos cica formában rendezte el.





Édes sósságként igazán kreatív "falatokat" kéksajttal töltött szilvákat készített vadmézzel. Akár remek előétel is lehetne...


Zsuzsi a Praliné Paradicsomból - mely az utóbbi időben gyakorlatilag jégkrémek paradicsomává vált - ínycsiklandó mascarponekrémes, passiógyümölcsös -sárgabarack lekvárral rétegezett jégkrémet küldött. Szilárdulás után fehér csokoládéba burkolta és sárgabarackbőrrel díszítette. Az alap mascarponekrém bármely gyümölccsel kombinálható. (Ez jó hír, mert az én kedvencem a szőlős...)



Lapzárta utolsó pillanatában megérkezett következő ellenállhatatlan alkotása is: Vaníliás "vienetta" meggyörvénnyel.



Gesztenye ezeket a réteges kelyheket egy vendégség apropóján készítette. Csokoládés és mascarpone krémeket, amarena meggyet és egy kis csokoládés keksz morzsát rétegezett, tejszínhabrózsákkal zárta. Az összhatás változatos gyümölcsdíszítéssel lett teljes. Úgy sejtem a vendégek egy percig sem tiltakoztak...



Kisildi első alkalommal játszik, aminek nagyon örültem. Szilvakrémes szentjánoskenyér tortácskákat sütött, melyet körtekompóttal tálalt. Leírásában azzal borzolja a kedélyeket, hogy a fahéjas szilvakrém szinte szétolvad a szájban... 


Gabriella az általa "retro"-nak nevezett gyümölcstortát -jeles alkalomra- édesanyja névnapjára készítette. A vaníliakrémet a kertjében termett gyümölcsök díszítik. Igazán harmonikus az összhatás.



Anazar süteményeit én invitáltam a játékra. Ő maga, nem is volt biztos a részvételben.
"Petra kedves, ime a gyumolcsos tortacskak linkje es kepe, bar nem tudom, hogy oda valok-e hiszen nem sutottem, nem alkottam, csak diszitettem, te dontsd el, kerlek, hogy beillenek-e a jatekra ;-)"
A tortácskákat ugyan készen vette, de a díszítéssel otthonos süteményeket varázsolt belőlük, ezért az gondoltam kreatív ötletként mindenképpen megmutatom. 


Saját fordulómra Minichef-em elképzelése szerint, vaníliás-csokoládés  tortával készültem, melynek krémrétegeibe szeder és áfonya került. A díszítést bogyós gyümölcsökből készítettem. 



Nincs is más hátra, mint a staféta. Szeretném felkérni Zsuzsit, a Praliné Paradicsom blogszerzőjét, hogy a következő hónapban vállalja el a Süss, Alkoss, Díszíts! háziasszonyi teendőit.

Az én tisztem itt véget ért...
Köszönöm, hogy velem játszottatok. Az elkészült édességeket hűtőtáskában, alapos csomagolásban mától bármeddig küldhetitek a postacímemre... ;D





26 megjegyzés:

  1. hű, azannya. mennyi finomság.

    de szeretném tudni, hogy miért nem írsz a lottószámokról?
    már csak azért, mert mikor kinyitottam a bejegyzésed, egyből arra gondoltam, hogy Zsuzsi leszz a következő házigazda.

    Írj a lottóról, én játszom, a nyereményt pedig felezzük. Oké?

    VálaszTörlés
  2. Szuper összefoglaló, szebbnél szebb és finomabbnál finomabb desszertek a repertoáron! :) Köszönjük a szervezéssel járó munkádat, és megyek, csomagolom a sütit (illetve előbb sütök egy újabb adagot)! :)

    VálaszTörlés
  3. Hűha, mennyi szépséges finomság bújt itt meg! Klassz forduló, nagyon jó volt a téma!:) És köszönöm ezt az alapos összefoglalót! Zsuzsinak pedig gratulálok a stafétához. Biztos vagyok benne, hogy szintén jó témával rukkol elő!:)

    VálaszTörlés
  4. Köszi a játék lehetőségét és hogy ilyen frappánsan levezényelted! Most én is bármelyik édességből szívesen elfogadnék kicsikét!Remélem a Zsuzsi nem valami bonbonost fog kitalálni?:-)) Szerintem pedig igen! Na majd meglátjuk!

    VálaszTörlés
  5. Petra! nagyszerű összefoglaló lett, nagyon szép munkák születtek:-))
    Gratulálok mindenkinek:-)

    VálaszTörlés
  6. Csodálatos alkotások, csodálatos összefoglaló!
    Én is köszönöm a "munkád":)
    Szép vasárnapot!

    VálaszTörlés
  7. Petra, ez nagyon lenyűgőző, az összefoglalód és az elkészül finomságok is. Köszönöm, hogy játszhattam, biztos a következő téma is érdekes lesz:)

    VálaszTörlés
  8. Csodás összefoglaló,remek alkotások! Köszönjük a szervezéssel járó munkádat!

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm a szervezést, és az alapos összefoglalót!
    Minden résztvevő kitett magáért, dúskálhatunk a sok szépséges finomság között.
    Biztos Praliné Zsuzsi is jó ötlettel áll elő!

    VálaszTörlés
  10. Köszi az összefoglalót! A sütik nagyon jók, miért nincs olyan szabály, hogy az összes résztvevő kóstol?:D

    VálaszTörlés
  11. Én is köszönöm a remek összefoglalót, nagy munka egy ilyet megszerkeszteni. Várom a következő témát, hogy vajon mi lesz?! A édességek nagyon szuperek, találtam is egy-kettőt magunknak...

    VálaszTörlés
  12. Igazán sok jelentkező volt a fordulódra és mennyi mennyei finomság...! Nagy gratula minden résztvevőnek és persze a háziasszonynak is! :)

    VálaszTörlés
  13. Mennyei finomságok! Remek összefoglaló :)

    VálaszTörlés
  14. Sok-sok gyümölcsös finomság gyűlt össze! :)

    VálaszTörlés
  15. Ohh, de szép kis gyűjtemény kerekedett! :)

    VálaszTörlés
  16. Isteni finom és gyönyörű dolgok! Nagyon köszönöm a rendezést és hogy a játékot is megemlítetted :)

    VálaszTörlés
  17. Ez jó mulatság, asszonymunka volt :-)

    VálaszTörlés
  18. Azannya! Mennyi finomság és szépség! Én meg lemaradtam. Belémforrt a melegben a kreativitás. :-)) De sebaj, majd legközelebb! Nagyon szépen levezetted a fordulót Petra! Gratulálok Mindenkinek! :-))

    VálaszTörlés
  19. Nagyon köszönöm a stafétát, jövök hamarosan az új témával!

    VálaszTörlés
  20. Petra, köszönöm! Nyissd az ablakot, és már küldöm is ;-))
    Egyébként én is, én is kérek mindből kóstolót (az ablakom egész álló nap nyitva van!!!!!!!!!!!)

    VálaszTörlés
  21. Jajj, mennyi finomság! Igen, határozottan kell kóstolót kérni, nekem is ez volt az érzésem! Rengeteg gyönyörűség született és milyen változatosak!

    VálaszTörlés
  22. EZ nagyon-nagyon jól sikerült forduló és az összefoglaló is klassz lett! Köszönjük szépen:-)

    VálaszTörlés
  23. Gratulálok az összes kreativ és gyönyötü finom alkotásokra!
    Nagyon ügyesen állitottad össze az egészet. Nálunk itt van a LINKY amire csak rá kell kattintani és a te blogodon már is megjelen a fotójuk...vissza linkelve hozzád. Rengeteg munka lehetett ez nálad, a "labor of love"

    VálaszTörlés
  24. Szuper lett az összefoglaló! :) /takarítást azon nyomban elvégeztük :D de persze bármikor behabozhatom újra a konyhát :D/

    VálaszTörlés
  25. Nagyon szuper alkotások, az összefoglaló is tökéletes! :) Gratulálok minden résztvevőnek, Petrának a sok munka sikeres végeredményéhez, Zsuzsinak pedig az új "szerephez" ! Bármelyik "művet" szívesen megkóstolnám! :)

    VálaszTörlés