2012. augusztus 30., csütörtök

Rózsaborsos szilvafagylalt

A nyár utolsó napjaira fagyival készültem. Takarítás közben akadt kezembe a rózsabors, így merült fel a gondolat, hogy a szilvafagylaltot ezzel fűszerezzem. Nem nyúltam mellé, kellemes, enyhén pikáns a végeredmény. Vikvi születésnapi játékára ajánlom.

 

Hozzávalók:
- 50 dkg szilva
- 1 késhegynyi fahéj
- 8-10 szem rózsabors
- 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 4 dl víz
- 1,5 dl natúr joghurt
- 2 dl tejszín

Elkészítése:
A fagyigép tálkáját 24 órára fagyasztóba tettem. Másnap a megmosott, kimagozott szilvát cukorral, fahéjjal és rózsaborssal - annyi vízben, hogy ellepje - puhára főztem. Rúdmixerrel elturmixoltam, majd kihűtöttem. (Egy keveset félreraktam a szilvaöntetből tálaláshoz.) Hozzáadtam a joghurtot és a tejszínt. A masszát fagyigépbe töltöttem, 45 perc alatt elkészült. Ha gép nélkül készítem: a tálat fagyasztóba teszem és 2-3 óra fagyás után rúd-mixerrel átkeverem, a keverést 3-4 alkalommal ismétlem meg félóránként-óránként.
Szilikonos formákban fagyasztottam és szilvaöntettel tálaltam.

9 megjegyzés:

  1. Tökéletes az a szilvaöntet, ahogy lecsorog a fagyin. Nyammii:)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ízletes lehet ez a különleges fagyid!

    VálaszTörlés
  3. Engem már azzal le lehet venni a lábamról, ha így tálalsz valamit, annyira Petrás. Na, a fagyi meg nem kérdés, hogy állati jó!

    VálaszTörlés
  4. Olyan dekoratív desszert, nagyon izgalmasan hangzik a bors benne!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörü és elegáns deszert. A bors fantasztikus benne a szószban, az édessel pározva!

    VálaszTörlés
  6. Ó, micsoda finomság! (jól lemaradtam róla:))

    VálaszTörlés