2012. október 9., kedd

Gyömbéres tyúkfimellyek


Bornemissza Anna következő receptje, pikáns ízvilág nagyjából fél óra alatt. 

 


 
Hozzávalók:

- 2 egész csirkemell filé

- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 citrom reszelt héja
- csipetnyi szerecsendió
- 3cm friss gyömbér
- 3-4 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2,5-3 dl húsleves
- só

Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágtam és vajon dinsztelni kezdtem. Ráhelyeztem a csirkemelleket és mindkét oldalukat 3-4 percig sütöttem. Felöntöttem húslevessel, majd hozzáadtam a citromhéjat, gyömbért és a szerecsendiót. Puhára főztem. (Időközben, ha nagyon elforrná a levét, lehet pótolni húslevessel vagy vízzel.) A szaftot 1 evőkanál liszttel sűrítettem be. Az ételt még egyszer felforraltam. Forrón, rukkola salátával tálaltam.

Forrás: Bornemissza Anna, 1680.




Így nézett ki a könyv eredeti borítólapja.

10 megjegyzés:

  1. Na ez nagyon finom lehet, ki kell próbálnom:)

    VálaszTörlés
  2. Finom és egyszerű recept, nagyon hangulatos névvel! :)

    VálaszTörlés
  3. Szép, és ízletes! A kép, és a recept! :)

    VálaszTörlés
  4. Jó kis könyv, átlapoznám szívesen. Ez a csirke étel is kitűnő választás volt belőle. Hiába, a régi asszonyok is tudtak főzni, az biztos. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  5. Érdekes lenne egy ilyen régi könyvet lapozgatni :)
    Guszta lett a csirkéd, hiába, tudtak régen is jól főzni :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó recept, kíváncsi lennék rá, eredetileg mi volt a körete.

    VálaszTörlés
  7. Imádom az ilyen régies írással íródott könyveket! Mondjuk a címet 2x kellett elolvasnom mire leesett, mi az a tyúkfimelly, de aztán megállapítottam, hogy biza finom lehet :)

    VálaszTörlés
  8. Tetszik, egyszerű és különleges.
    A tyúkfimellyeket és tyúkfimellényeknek olvastam először :)

    VálaszTörlés
  9. Szerintem a tyúkfit ma jércének mondanánk. Legalábbis felénk így hívják a fiatal tyúkot.
    A recept nagyon jó, ma i s megállja a helyét.

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörű! a borító és a tyúkfimellyek is :)

    VálaszTörlés