2013. március 26., kedd

Forrócsokoládé pálcák

Egyszerűen és könnyen elkészíthető, ha édes meglepetéssel szeretnénk kedveskedni valakinek, vagy akár magunknak. Gyerekek forró tejben, felnőttek kávéban is elolvaszthatják. Nálam ezúttal fahéjas tej- és fehér csokoládés, valamint narancsos étcsokoládés ízben készültek.
Ebben a télies tavaszban nincs is jobb, mint egy bögre forró narancsos-csokis tejeskávé…


Hozzávalók 15 db-os szilikon bonbonformához:
- 65 g tejcsokoládé
- 65 g fehér csokoládé
- 1,25 g porított kakaóvaj (elhagyható)
- 1 csipet fahéj
- színes cukorgyöngyök (elhagyható)
- szívószálak

Elkészítése:
A tejcsokoládét gőz felett megolvasztottam, temperáltam, hozzáadtam a fahéjat. (Nem fontos temperálni, olvasztott csokoládét is használhattok.) A szilikonos bonbonforma mélyedéseit félig töltöttem csokoládéval, vágódeszkára helyeztem és kiütögettem belőle a légbuborékokat. A fehér csokoládét is temperáltam, majd a bonbonformába simítottam, habkártyával lehúztam a felesleget. Pár perc elteltével, amikor kezdett szilárdulni, belenyomtam a szívószálakat (melyeket előtte rövidebbre vágtam), megszórtam színes cukorgyöngyökkel és hűtőbe tettem. Teljes szilárdulás után óvatosan kiszedtem a szilikon formából.


Hozzávalók 15 db-os szilikon bonbonformához:
- 125 g 70% kakaótartalmú narancsos étcsokoládé
- 1,25 g porított kakaóvaj (elhagyható)
- 3 dkg kandírozott narancshéj
- szívószálak

Elkészítése:
A csokoládét gőz felett megolvasztottam, temperáltam. A szilikonos bonbonforma mélyedéseit félig töltöttem csokoládéval és megszórtam apróra vágott kandírozott narancshéjjal, majd a maradék csokoládét is a mélyedésekbe töltöttem, a felesleges csokoládét habkártyával lehúztam. A légbuborékokat ütögető mozdulattal eltávolítottam. Pár perc elteltével, amikor kezdett szilárdulni, belenyomtam a szívószálakat és kandírozott narancshéjjal díszítettem. Teljes szilárdulás után óvatosan kiszedtem a szilikon formából.

8 megjegyzés:

  1. Hűűű, de nagyon jók! Jól is esne ilyen téli estéken! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomak lehetnek és mutatósak!

    VálaszTörlés
  3. Igazad van: nincs is jobb ebben a vacak időben, mint egy bögre forró tejeskávé, jó csokisan! Ilyen formás csokikkal:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ötletes! Ki fogom próbálni! Hangulatos és finom!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon ötletes és mutatós, és finom is lehet forró tejben feloldva! :) Kellemes, pihentető ünnepet Nektek! :)

    VálaszTörlés