2013. április 4., csütörtök

Burgonyarostélyos - bárányból

A recept eredetije extra rakott burgonyát takar, melyet marhahúsból készítettek. Nálam a maradék báránysült hasznosult és kelt új életre. A marhahús zamata utánozhatatlan, de azért így sem volt rossz…


Hozzávalók egy személyre:
- 10 dkg báránysült
- fél fej vöröshagyma
- 2 evőkanál tejföl
- só, bors
- 3 szem közepes méretű héjában főtt burgonya
- tejföl
- zsemlemorzsa

Elkészítése:
A sült húst vékony csíkokra, a hagymát apróra kockákra vágtam. Kevés zsiradékon üvegesre pároltam a hagymát és hozzáadtam a húscsíkokat. Kevés sóval, borssal fűszereztem, és 1 dl vízzel addig pároltam, amíg a víz teljesen elforrt. Lepirítottam és hozzáadtam 2 evőkanál tejfölt, még egyszer átforraltam. A héjában főtt burgonyát megpucoltam és karikákra vágtam. Vékonyan kivajazott sütőedénybe felváltva rétegeztem a burgonyakarikákat és a húsos ragut, úgy, hogy a tetejére burgonya kerüljön. Tejfölt halmoztam rá, és kevés zsemlemorzsával szórtam. 190 fokos sütőben 35-40 percig sütöttem. Forrón tálaltam.

Forrás: Czifray, 1829.

5 megjegyzés:

  1. Szerintem is finom lehet így a bárányhússal is:)

    VálaszTörlés
  2. Bárányt nem ettem még, de marhával kipróbálom. Finom lehet.. Először azt hittem a képre nézve, hogy burgonyatorta, aztán olvasom, hogy husi is van benne...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám mivel még eddig bárányhúst nem ettem! Biztos nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet, szeretem a bárányt nagyon :)

    VálaszTörlés
  5. Hmm, nagyon jó kis kép, igazán csábító. Jöhetne...:)

    VálaszTörlés