2013. december 22., vasárnap

Pisztráng töltve



Tavaly karácsonykor készítettem Zemplényi Antónia receptje alapján. A karácsonyi menübe tökéletesen illeszthető, kellemes, könnyed fogás.

Minden kedves olvasómnak örömteli, szeretetteljes, boldog karácsonyt kívánok!


Hozzávalók:
- 4 db 30-35 dkg-os pisztráng
- 40 dkg afrikai harcsa filé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 citrom reszelt héja
-10 dkg szeletelt mandula
- só, bors
- zsemlemorzsa
- 8 dkg vaj

Elkészítése:
A pisztrángot belül lesóztam. A filét apró kockákra vágtam, sóztam, borsoztam. Hozzáadtam a felkockázott vöröshagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet, citromhéjat, és a mandulát (négy evőkanálnyi kivételével). A keveréket a pisztrángba töltöttem és vajjal kikent sütőlapra helyeztem. A halakat 1-1 evőkanál zsemlemorzsával és mandulaszeletekkel szórtam meg, rájuk apró vajkockákat helyeztem. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütöttem. Friss salátával tálaltam.

Forrás: Zemplényi Antónia, 1863.

4 megjegyzés:

  1. A recept és a kép is csodálatos!
    Áldott, Békés Karácsonyt!

    VálaszTörlés
  2. Szuper kép. Kellemes karácsonyt nektek!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Petra, én is kívánok Neked és családodnak békés, áldott ünnepet! :)

    VálaszTörlés
  4. Áldott, Békés Karácsonyt kívánok Neked! Legyen olyan szép az Ünneped, ahogy elképzelted!

    VálaszTörlés