2014. május 3., szombat

Anyák napi szamócacsokorAnyák napi meglepetés az én anyukámnak. Hozzávalók egy kis csoki, egy kis szamóca, egy kis menta, egy szép kaspó, sok-sok szeretet és némi kreativitás.


A szamócákat alaposan megmostam és szárazra töröltem. Mindegyikbe egy-egy bambuszpálcát szúrtam.(A grillezéshez használatosat, amelyiknek hegyes az egyik vége.) Gőz felett csokoládét olvasztottam. Pár szem szamócát 2/3-ad részéig belemártottam a csokiba, kicsit lecsöpögtettem és díszítőcukorba nyomtam. A képen látható módon hungarocellbe szúrtam és hagytam megdermedni. Pár szem almagerezddel is elvégeztem ezt a műveletet.


A kaspóba ún. oázist helyeztem (virágkötészeti kellék). Szépen a szélére rendeztem a mentaszálakat majd a pálcás gyümölcsöket sorban az oázisba szúrtam. A kaspó méretétől függ, hogy mennyi gyümölcs szükséges, akkor szép, ha minél tömöttebb a csokor. Bármely más ünnepi alkalomra szép ajándék lehet.
 

7 megjegyzés:

 1. Nagyon ötletes, nagyon ügyes vagy, biztos örül, aki kapja :-)
  gesztenye

  VálaszTörlés
 2. Csodás csokor, igazán szép ajándék az anyukádnak :)

  VálaszTörlés
 3. Csodálatos ötlet, ismét meghajolok a kreativitásod előtt! :) Isten éltesse anyukádat és téged is ezen a szép napon. :)

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm szépen. Nagyon tetszett neki. :)

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörű ajándék lett Petra! :)

  VálaszTörlés