Gerbeaud Emil találmánya a konyakmeggy mindenképpen tervben volt nálam, de hobbi bonbonosként visszariasztott, hogy folyékony töltelékkel dolgozzam. A marcipános konyakmeggy megvalósításához Zsuzsi receptjei (konyakosmeggy, marcipános konyakmeggy) nyújtottak segítséget, nálam a kettő ötvözetéből készült el ez a rendkívül finom bonbon. Ezúton is köszönöm az ötletet!
Hozzávalók:
· 125 g 70%-os étcsokoládé
· 1,25 g porított kakaóvaj
· 15-20 szem meggy (befőtt), annyi befőttlével, hogy ¾ részéig ellepje
· 0,5 dl konyak
· 5 dkg marcipán
Elkészítése:
A meggybefőttbe beleöntöttem 0,5 dl konyakot és 2 napig hűtőben érleltem. A felhasználás előtt a meggyet leszűrtem és késes mixerben a marcipánnal pépesre vágtam. Adtam hozzá még két evőkanál konyakos befőttlevet, hogy a krém elérje az általam kívánt állagot.
A bonbonformát hajszárítóval kissé átmelegítettem. Az étcsokoládét temperáltam és a bonbonformába öntöttem. Habkártya segítségével azonnal lehúztam és a konyhapulthoz óvatosan, de alaposan ütögetve eltávolítottam a buborékokat.
1-2 perc után a formából a tálba visszacsurgattam a csokoládét. Ennyi idő alatt a csokoládé egy része megszilárdul, és vékony burkot képez a bonbonforma mélyedéséiben. Habkártyával ismét lehúztam, majd pár percre hűtőbe tettem.
Amikor megszilárdult a csokihüvelyekbe töltöttem a krémet. Fél órára hűtőbe tettem. A csokoládét ismét temperáltam és lezártam a bonbonokat.