2011. június 29., szerda

Mustáros pástétom

Az eredeti recept "hideg mustármártásnak" nevezi, de sűrűsége alapján én inkább pástétomnak titulálom. Friss kenyérrel, zöldségekkel jó alternatíva reggelire vagy vacsorára a bolti "kencék" helyett.


Hozzávalók:
·        3 tojás
·        4 db szardínia
·        1 kis fej vöröshagyma
·        4 evőkanál mustár
·        1 csokor petrezselyemzöld
·        1 kávéskanál fehérborecet
·        1 kávéskanál cukor
·       

Elkészítése:
A keményre főtt tojásokat négybe vágva, a vöröshagymával, petrezselyemmel a késes mixerbe tettem, apróra vágattam. Hozzáadtam a szardínia konzervből négy szeletet, a mustárt, sót, ecetet, cukrot, és a mixerrel pépesítettem. Azonnal tálaltam.

Forrás: Németh Zsuzsána, 1858.

1 megjegyzés: