2012. június 21., csütörtök

Grillezett harcsa vegyes salátával


Ebben a nagy melegben egy könnyű étellel jöttem, melyet még anno a Kifőztük februári számába készítettem. Szívből ajánlom.


Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg afrikai harcsa filé
- 1 dl olívaolaj
- ½ dl tárkonyecet
- 1 citrom leve
- 1 citrom héja
- 2 ágacska friss kakukkfű
- 1 ágacska friss rozmaring
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál só
salátához:
- 1 fej jégsaláta
- 10 dkg rukkola saláta
- 2 sárgarépa
- 1 kaliforniai paprika
- 1 csésze borsó
- 1 csésze zöldbab
- 1 csésze csemegekukorica
salátaöntethez:
- ½  citrom leve
- ½ dl olívaolaj
- 1 ágacska friss rozmaring
- 1 ágacska friss kakukkfű
- 1 kis csokor petrezselyem
- só

A páchoz a friss fűszerek leveleit apróra vágjuk. Az olívaolajat elkeverjük tárkonyecettel, citromlével, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, sót és a zöldfűszereket. A halszeleteket a pácba helyezzük és hűtőszekrényben 3 órát érleljük.  A mexikói zöldségeket enyhén sós vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk. A megmosott jégsaláta leveleket apróra tépkedjük. A rukkolát hideg vízzel leöblítjük. A salátaöntethez az olívaolajat citromlével, sóval elkeverjük, és hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket. A zöldségeket összekeverjük és ráöntjük a salátaöntetet. Alaposan átforgatjuk, hogy az öntet mindenhol egyenletesen bevonja őket.  A halszeleteket kivesszük a pácból és konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a felesleges olajat. Grillserpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt pirosra sütjük.  Azonnal tálaljuk.

14 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, finom lehet a halhoz a saláta...

    VálaszTörlés
  2. Hozzávalók áradata!! Alig győztem végigolvasni, az biztos, hogy könnyű étel a gyomornak, de az elkészítése már annál időigényesebb. Vagy csak úgy tűnik? Nagyon tetszik egyébként, szívesen elfogadnám ebédre az ilyen meleg napokon! :))

    VálaszTörlés
  3. Ez egy leg.leg. legfinomabb kategóriás étel az biztos. Legalább is nálam :)

    VálaszTörlés
  4. Igazan mondom, szivesen el fogadnam mai vacsorara. Guszta, es nagyon finomnak nez ki!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, melegben és hidegben egyaránt ajánlom. :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon bejön ez a recept (is), ráadásul imádjuk a halat+lehet is a közelben afrikai harcsát venni! :-)

    VálaszTörlés
  7. Te szívből ajánlod, én pedig nagyon jó étvággyal el tudnám fogyasztani, ha elém raknád! :P ...és milyen szép színes.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szeretem ezt a színvilágot, a halat nemkülönben:)

    VálaszTörlés
  9. NNagyon guszta, vacsorára abszolút elfogadnám! :)

    VálaszTörlés
  10. Petra, nem lehet csalódni az általad készített ételekben. Látványra csodásak, egészen bizonyos, hogy finomak is!:)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon kedvemre való lenne, imádom a halat. Főleg ilyen finom-színes salátával. vacsorára is kitűnő, mert nem terheli meg a pocakot. Szóval, nagyon finom!

    VálaszTörlés
  12. Nem is hiányzott a melegben más étel :) Csak valami könnyű :)

    VálaszTörlés