Jól esett néhány napig könnyebb ételeket készíteni, de már lestem az alkalmat, hogy mikor kapcsolhatom be a sütőt. Mi az oka, hogy ezt a receptet választottam? A sült csirke. Fűszeresen, kívül ropogósan belül omlósan…Erről álmodoztam napok óta. A hozzá készült csirkemáj-gomba ragu is nagyon bejött. Nekem –előtte egy finom húslevessel- ez a klasszikus vasárnapi ebéd.
Hozzávalók:
· 30 dkg csiperke
· 20 dkg csirkemáj
· 1 nagy fej vöröshagyma
· 1 csokor petrezselyemzöld
· 1 evőkanál liszt
· 1 dl húsleves
· 2 púpozott evőkanál tejföl
· só, bors
· olívaolaj
· 1 kg csirkecomb
· füstölt szalonna
Elkészítése:
A csirkecombokat megmostam, sóztam, borsoztam és a szalonnaszeletekkel együtt lefedett tepsiben 190 fokon 1 órát pároltam, majd fedő nélkül 20-25 perc alatt pirosra sütöttem.
A raguhoz a hagymát és a májat felkockáztam, a gombát szeletekre vágtam. A vöröshagymát kevés olívaolajon dinszteltem, majd hozzáadtam a gombát és lepirítottam. Beleadagoltam a májat és az apróra vágott petrezselyemzöldet, és ezzel együtt tovább pirítottam. Amikor a máj is elkészült (8-10 perc) 1 evőkanál liszttel szórtam, átkevertem és felöntöttem húslevessel. Ekkor sóztam, borsoztam és pár percig főztem. Végül hozzáadtam a tejfölt és még egyszer felforraltam.
A sült csirkecombokat a raguval és petrezselymes burgonyával tálaltam.
Forrás: Czifray, 1829.
Ugyan még elég korán van az ebédhez, meg nem is szoktam ebédelni, de ebből most legyűrnék egy tányérral így munkába indulás előtt. Nagyon jól néz ki, jó választás egy vasárnapi ebédhez:)
VálaszTörlésFantasztikus választás egy finom ebédhez, csirke, gomba, máj..!!!
VálaszTörlésNagyon finom lehetett, én is szívesen bevállalnék egy adagot :)
VálaszTörlésEz aztán a finom vasárnapi ebéd!
VálaszTörlésEzt szívesen megenném én is! Nem csak vasárnap... :))))
VálaszTörlésNagyon jól hangzik! Én is elfogadnám, akár most is! :)))
VálaszTörlésMennyi finomság egy tányéron!
VálaszTörlésUgye, hogy régen is tudták, mi a jó?! Nagyon finomnak néz ki, biztosan az is volt!
VálaszTörlésPetra!
VálaszTörlésNagyon szép az új fényképed!!!
Jaj nagyon jól jönne a sorbet is és a fagylalt is!!
Finom, klasszikus ebéd! A lenti sorbet tökéletes befejezése lehet, annyira gusztusos az is!
VálaszTörlésJó, hogy újra bekapcsoltad azt a sütőt!! :)))
VálaszTörlésNagyon guszta, isteni recept! :)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :)))
VálaszTörlésNagyon finom, igazán gusztu
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a ragu, tökéletes párosítás! ilyet még nem próbáltam, mostanáig :)
VálaszTörlésCsurog a nyálam!! Remek fogás! Így ahogy van jöhet!!
VálaszTörlésSzia .. az a kép még szebb, és a receptek buenisima .... követnem, és néhány napon belül visszatérhet a blogomat újra közzé a receptet ... hívlak benneteket, hogy megosszák .. bssss Marimi
VálaszTörlésHi, köszönöm az ön látogatás,vagyok is maradt, amennyiben ön blog nagyon szép,
VálaszTörlésSzerintem nálunk már "tutti" biztos a vasárnapi menü! Ínycsiklandozó, gusztusos finomságok!
VálaszTörlésGratulálok!
Nagyon guszta, biztos nagyon finom is!
VálaszTörlésKedves Petra-nagyon elegáns és kimondottan finom ebédet készitettél. A csike comb és a csirke máj, ragusan...én az ilyent imádom! A krumpli körités petrezselyemmel perfekt hozzá! Hány órakor várhatsz ebédre?..he, he...nevetek, de nem is volna rossz ötlet!
VálaszTörlésVégre, örvendek hogy fel tettem a dijat amit kaptam tőled, és a másikat is. Szivesen szeretném át adni neked az ujabb dijat, csak még sajnos nem linkeltem be a neveket, de te vagy az első akit értesitem most!
Fogadd el kérlek, és add tovább!
Puszillak!
Nagyon finomnak néz ki a tálalás, mi is nagyon szeretjük a ragus ételeket, és biztos nagyon finom is volt: sajnos lemaradtam róla:(:(:(
VálaszTörléshat ez bizti nagyon fincsi szivesen megkostolnam!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm mindenkinek.
VálaszTörlésElisabeth: Köszönöm, hogy rám gondoltál
Gomba és csirke együtt! Mmmm, kedvenc! :))
VálaszTörlés