Megígértem, megmutatom. Az alap ezúttal csokis muffin tésztából készült, amit vékonyan tejszínhabbal vontam be. (18 cm-es tortaforma)
A díszítéshez használt habzsákot és nyomócsöveket Sőreginél szereztem be. (Webáruházból is megrendelhető.) A szirmok nyomásához 66-os levélnyomó csövet, a virág közepéhez 28-as csövet használtam.
2 dl hulala növényi tejszínt vertem fel, 1/3 csomag zselatin fixxel és kevés porcukorral. A tejszín egy részét sárgára, a maradékot rózsaszínre színeztem. (Nem kell speciális porfesték, jó az egyszerű folyékony bolti színezék is.)
Első lépésként a sárga tejszínből a virágnyomóval kitöltöttem a torta közepét. Ahhoz, hogy kicsit kiemelkedjen a virág közepe, a belső kört két sorban, a közepét pedig három sorban nyomtam.
A levélnyomóval a torta szélétől befelé körkörösen haladva kezdtem nyomni a szirmokat. (A torta szélén 0,5 cm-re lógjanak túl.) A széleken lehet hosszabbakat a belseje felé haladva rövidebbeket nyomni, a természetes szászorszéphez hasonlóan. (Most a rózsaszín színárnyalatok változására nem figyeltem, de aki úgy szeretné, a virág szélén sötétebb, a belseje felé világosabb rózsaszínnel dolgozzon, két soronként váltva a színt.)
A harmadik sornál már látszik, hogy milyen szépen fekszenek egymásra a szirmok.
Kész. Ilyen egyszerű, összesen 30 percet vett igénybe, a tejszín felverésétől kezdve.
Ismét gyönyörű, jó, hogy megmutattad! :-)
VálaszTörlésPetra! - ez a torta gyönyörű,ügyes vagy..((
VálaszTörlésKöszönjük, hogy közzétetted, indulok nyomócsöveket venni!
VálaszTörlésKöszi, hogy megmutattad! Magamtól rá nem jönnék, hogy melyik cső mire való.
VálaszTörlésVárjuk a folytatást "csövezéseddel" kapcsolatban.
Ezt már a múltkor is megcsodáltam! Nagyon ötletes és szép! :)
VálaszTörlésNagyon ügyes és felettébb kreatív vagy! Milyen tejszínt használtál, igazit vagy növényit? Csodaszép torta!
VálaszTörlésNagyon aprólékos munka, de megéri, gyönyörű lett:) Itt csak rendes tejszín van, Hulala nincs, de viszont annyira jó minőségű, nem félek használni, sosem esik össze.
VálaszTörlésJó, hogy megmutattad! Nem tűnik annyira nehéznek, de azért biztos jó sok türelem kell hozzá!
VálaszTörlés"Kész. Ilyen egyszerű..."?!
VálaszTörlésMajd ezt azért kipróbálom! Nagyon szép lett!
Marcsi
Jaj de gyönyörűséges lett! És ezer köszönet a fázisfotókért! (hozzáteszem, fogalmam sem volt, mire jó az a sok különféle nyomócső). Ügyes vagy!!!!
VálaszTörlésNagyon egyszerűnek tűnik. ;D
VálaszTörlésAzért mégsem hiszem, hogy az lenne! Te nagyon ügyes vagy! Komolyan, öröm ránézni! :)))
Sima halandó ember is eltudja ilyen eszközzel készíteni ? nagyon ügyes vagy, ismét gratulálok :))
VálaszTörlésFantasztikusan ügyes vagy. Rengeteg türelem és kreativitás szükséges, gratulálok.
VálaszTörlésKöszi a fázisfotókat, nagyon hasznosak ,csak egy hatalmas gondom van,a tejszínes bevonatú tortáknál nagyon kétbalkezes vagyok!
VálaszTörlés:) Neked lehet, hogy egyszerű, én erre szerintem képtelen volnék!
VálaszTörlésCsodaszép!!!
Szia Petra! Gyönyörű lett a tortád, én ilyet szépre biztos nem tudnám feldíszíteni.
VálaszTörlésAmit múltkor írtam, a képek kinagyításáról, már részben megoldódott. Nem a feltöltéssel van a gond, hanem a feltöltött képek kinagyításával. Péntek óta a Blogger (a blogspt szolgáltatója) újított, ami nem a legjobban sikerült. Mem tudom, hogy Te szoktade a képeket kinagyítani, és igen. Eddig, ha rákattintottál egy képre, akkor egy külön oldalon megjelent a kinagyított kép. Most egy fekete alapon jelenik meg, de csak akkorába, amekkora a képernyőre fér, így a minősége is romlik, mert autómatikusan van lekicsinyítve. A férjem jött rá, hogy a kép mellett az apróbetűs fehér szövegre, ami a kép forrása, oda kell kattintani, és akkor egy külön oldalon jelenik meg a kép, majd, (főleg nagyobb képeknél, de ez eddig is így volt) egy újabb kattintással jelenik meg az eredetileg feltöltött képméret. A férjem utánanézett, a Blooger-nek írt megjegyzések között (angol nyelven a világ minden részéről érkezett bejegyzések)rengetegen írtak be, hogy nem tetszik ez a változtatás, és ötletet is adtak, ennek kiküszöbölésére, JavaScirpt-es furfanggal lehet visszaállítani a régit. Tegnap este megcsinálta mind a négy blogomnál. Ma reggel néztem, de egy kis gond még mindig van. Az első képet ha gyorsan nagyítom ki, akkor a fekete alapon lévő jelenik be, mert nincs ideje a betöltődésre, de ha pár másodpercet várok, akkor a többi már a megszokot, külön ablakos megjelenéssel működik. Majd ha lesz ideje a férjemnek, még lehet hogy utánanéz más jobb megoldásnak. Majd nézd meg a kinagyításokat, a Te, és az én blogomon is. Remélem nem írtam nagyon érthetetlenül.
Most hétfőn kezdenek nálunk a festők, tegnap egész nap a kipakolással foglalkoztunk, aztán utána jön a többi szoba, és a padlólerakás stb.... Már egy hónapja úgy élünk, mont egy raktárban.
Köszi! :)) Nekem pont vannak ilyen csöveim, de még sosem használtam. :P
VálaszTörlésGyönyörű mesterkurzus!!!!!! Köszönjük :) És Katalinnak is a tanácsot!
VálaszTörlésA képeket elnézve tényleg egyszerűnek tűnik, azért gyakorlatban már nem biztos, hogy tényleg ilyen egyszerű lenne... (legalábbis nekem) :)))
VálaszTörlésKöszi mindenkinek, örülök, hogy hasznosnak látjátok. Tényleg egyszerű, nem baj, ha valamelyik virágszirom nem sikerül tökéletesre, mert a végeredmény látványos lesz. Én a krémekkel történő díszítést úgy gyakoroltam, hogy margarint tettem a nyomózsákba, és tányérra próbáltam mintákat rajzolni. Hamar rááll az ember keze, aztán már mehet élesben.:)))
VálaszTörlésKatalin! Köszönöm a képekkel kapcsolatos felvilágosítást. :)))
Petra,ez torta egy műalkotás!!Gratulálok!!!
VálaszTörlésAranyos vagy, hogy ilyen aprólékosan elmagyaráztad.
VálaszTörlés