A citrom és a csokoládé szerintem az egyik legjobb páros. Tortában is azok a kedvenceim, ahol a csokoládé édességét, megtöri a gyümölcsök savanykás íze. Ezt a bonbont már régóta terveztem, mióta megláttam Vivinél a citromkrémet, illetve Zsuzsi mákos ötleteit. Nagyon finom lett a végeredmény.
Hozzávalók:
10 dkg fehér csokoládé
1 kávéskanál citromesszencia
1,5 evőkanál darált mák
15 szem liofilizált málna
Elkészítése:
A tejszínt felforraltam és a darabokra tört csokoládéra öntöttem. Addig kevertem, amíg homogén állagú lett. Hozzáadtam a citromesszenciát és a mákot.
A bonbonformát hajszárítóval kissé átmelegítettem. Az étcsokoládét temperáltam és a bonbonformába öntöttem. Habkártya segítségével azonnal lehúztam és a konyhapulthoz óvatosan, de alaposan ütögetve eltávolítottam a buborékokat.
1-2 perc után a formából a tálba visszacsurgattam a csokoládét. Ennyi idő alatt a csokoládé egy része megszilárdul, és vékony burkot képez a bonbonforma mélyedéséiben. Habkártyával ismét lehúztam, majd pár percre hűtőbe tettem.
Amikor megszilárdult, a csokihüvelyekbe málnaszemeket helyeztem és feltöltöttem a krémmel. Fél órára hűtőbe tettem. A csokoládét ismét temperáltam és lezártam a bonbonokat. Fél-egy óra hűtés után kifordítottam a formából. A bonbonok tetejére egy-egy krémrózsát nyomtam és málnaporral szórtam.
Úgy látom, a napokban rád tört a bonbon mánia. :) Annyira ügyes vagy, nagyon tetszenek a bonbonjaid... ez is valami eszméletlen szép, és biztos eszméletlen finom is! :-)
VálaszTörlésKöszi. Hát igen, ha nekifogok, egyszerre 3-4 félét szoktam készíteni. Ez most az utolsó a sorozatból, és bizony nagyon finom lett. :)
TörlésSzívesen kóstolnám...
VálaszTörlésCsodálatosan szépek mutatósak és nagyon finom lehet! Ha már úgy érzem hogy megint próbálkozhatnékom van lehet hogy csak a citrom és a mák töltelékkel kipróbálom. Hátha sikerül, ha látok ilyen szépen megalkotott bonbont mindíg kedvet kapok hogy megint próbálkozzak!
VálaszTörlésFantasztikus íz- és színkombináció :-) Csuda jó dolga van a családnak!
VálaszTörlés:-)
Csak úgy csorog az ember nyála eme finom bonbonok láttán.
VálaszTörlésPetra, ismét egy csodás gyönyörűséget alkottál!:)
VálaszTörlésSajnos, csak ilyen elcsépelt dolgot tudok írni, hogy gyönyörű:)
VálaszTörlésNagyon gyönyörűek, és igazán finom lehetnek... ki kell próbálni, majd referálok :)))
VálaszTörlésDe kár, hogy nem lehet kóstolgatni, így monitoron keresztül...
VálaszTörlésEz biztos finom, nagyon! És gyönyörűséges!
Biztosan nagyon finom lehet. Citromos is és málnás is meg még mákos is. Nagyon rafinált :)!!
VálaszTörlésAmilyen gyönyörű,olyan finom lehet!!!!
VálaszTörlésAzért ez már egy kicsit sok, minden napra egy újabb finom bonbon:) Citromos mákos, ezt hiszem ez lenne a kedvencem:)
VálaszTörlésNagyon szép lett, olyan hívogató:-))
VálaszTörlésNagyon szép kis turbánok! Az ízük pedig csodás lehet!
VálaszTörlésLátványnak sem utolsó, de ízre...mintha nekem készítetted volna :)
VálaszTörlésIsmét gyönyörűek a bonbonjaid!
VálaszTörlésEz a gyönyörűség csak a kedvencem lehet, citrom-mák...... jaj nekem.:)
VálaszTörlésOlyan gyönyörűek, nagyon mutatós a málna élénk színe! Biztosan nagyon finomak is! :)
VálaszTörlésLátom az a málna nem hagy nyugodni. De megértem. Mák-citrom-csoki variációval sem lehet éppen utolsó. Tessék kantinba vinni nasinak..)))
VálaszTörlésSzépséges ;) Én meg sütiben szeretem, ha van benne egy kis savanykás gyümölcs is :)
VálaszTörlésGyönyörűek! Mint mindig, most is olyan ízlésesen tálalsz, hogy még a számomra nemszeretem málnát is úgy behabzsolnám, h csak na :)
VálaszTörlésNézz be hozzám kérlek, van ott számodra valami :)
Petra, ezek a bonbonok mostanában... csak lenne rá időm, tuti kipróbálnám őket így szépen sorban ahogy vannak! :))
VálaszTörlésKész Bon-bon gyáros lettél! Szebb mint a bolti. Az íze, hm...azt sajnos nem tudom! Bárcsak megkóstolhatnám...! :o)))
VálaszTörlésBevállalnék belőle pár darabot nagyon finom lehet :)
VálaszTörlésGyönyörűek a bonbonok, mint mindig! Imádom a mákos fagyit is, ezt is megkóstolnám :)
VálaszTörlésGyönyörüséges bonbonok, és igazán különleges a mák hozzá adásával!
VálaszTörlés