Különlegesen finom húsételt hoztam, melyben nagy szerepet kap a rozmaring, a mártásban megjelenő utánozhatatlan aromájával. A recept a Kifőztük 2012. februári számában jelent meg.
Hozzávalók 4 személyre:
- 75-80 dkg marhacomb
- 10 dkg szeletelt bacon
- olaj
- 2 fej vöröshagyma
- só
- bors
- bambuszpálcák
Mártáshoz:
- 1 ágacska friss rozmaring
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál paradicsomlé
- 1 dl rosé
- 0,5 dl víz
- 1 dl főzőtejszín
- só
- fehér bors
A marhacombot 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A marhaszeleteket sózzuk, borsozzuk és hagymakarikákkal jénai tálba rétegezzük. Annyi olajat öntünk rá, hogy teljesen ellepje. Hűtőszekrénybe tesszük, és 3-4 napig a pácban érleljük. Kivesszük a pácból, és papírtörlővel felitatjuk róla az olajat. A szeleteket középen hosszanti irányban bevágjuk, úgy, hogy a szélén maradjon 1-2 cm ép rész. Kihajtjuk, és a vágási felülettel felfelé fordítjuk, így egy hosszú vékony hússzeletet kapunk. Kissé megklopfoljuk. A baconszeleteket vágódeszkára fektetjük, és ráhelyezzük a szeletcsíkokat. Feltekerjük, és bambuszpálcára szúrjuk. Teflonserpenyőben olaj nélkül, mindkét oldalukat 1-2 percig pirítjuk, majd sütőedénybe fektetjük és aláöntünk 0,5-1 dl vizet. 190 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Közben elkészítjük a mártást. A rozmaring leveleit apróra vágjuk és a teflonserpenyőben visszamaradt, húsokból kisült zsiradékhoz adjuk. Párszor átkeverve pirítjuk, és hozzáadunk 1 evőkanál lisztet. Folyamatosan keverve zsemleszínűre sütjük, majd felöntjük a borral és a vízzel. Sóval, fehér borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, tejszínt és besűrítjük.
A húsok pácolásához használt olajból kivesszük a vöröshagyma karikákat, megszórjuk 1 evőkanál liszttel és átforgatjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk és a hagymakarikákat pirosra sütjük.
A hústekercseket sült hagymával, mártással és steakburgonyával tálaljuk.
Ez nagyon finom lehet!! És nagyon mutatós is a bambusz pálcikára tűzve. Milyen jó ötleteid vannak!!
VálaszTörlésHú, ez tényleg finomnak tünik. A kép nagyon inycsiklandó...
VálaszTörlésGyönyörű - mint mindig :-) Csoda finomság, gondolkodás nélkül elfogadnám!
VálaszTörlésJujj, de guszta!! Nagyon gusztán sütötted meg a husit és a tálalás is a megszokott csoda!!
VálaszTörlésEszméletlen jól néz ki! Nagyon értesz a tálaláshoz.
VálaszTörlésNem győzöm gyönyörködni a fotódban...! A rozmaringot meg imádjuk, tehát csakis fincsi lehet az a mártás. :) No persze a husi is...
VálaszTörlésLove your platter...
VálaszTörlésEzt kérem ma ebédre :D :))
VálaszTörlésPetra, ez valami csodás!!
VálaszTörlésJól néz ki és jól hangzik!:))
VálaszTörlésNagyon szép lett! Szeretem a rozmaringot, főleg kacsához :), biztos a marhához is passzol, kísérletezni jó!
VálaszTörlésEz valami fenséges étel! Így jöhet, ahogy van! Máris éhes lettem...
VálaszTörlésGratulálok:) Nagyon izgalmas ez a recept, nagyon szeretem a rozmaringot, ebben a szószban is isteni lehet. Nagyon szép a felvétel is:)
VálaszTörlésÖröm ide betérni, olyan kulináris élvezetek várnak, kár, hogy csak virtuálisan! Csodálatos főétel! :)
VálaszTörlésA Nálad megszokott: nagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésIzgalmas egy recept de milyen kívánatos!!!
VálaszTörlésIsmét finomságot készítettél, jó nézni, gondolom enni mégjobb volt :)
VálaszTörlésEz igazán egy nagyon, de nagyon finomság. Imádom a ropogós hagymát is. Gyönyörü tálalás is!
VálaszTörlésxoxo
Már megint milyen jót készítettél.
VálaszTörlésHú, nyami!
VálaszTörlésNagyon finom lehet,és a tálalás elegáns!
VálaszTörlésHű, olyan guszta... Már a Kifőztük magazinban is megcsodáltam ;)
VálaszTörlésKöszönöm. :))))
VálaszTörlésJól sikerült találmány, szerintem sertésszűzből is jó lehet.
VálaszTörlésMilyen jó ötlet, Petra!!!!
VálaszTörlés