2012. február 4., szombat

Marhatekercs rozmaringos mártással

Különlegesen finom húsételt hoztam, melyben nagy szerepet kap a rozmaring, a mártásban megjelenő utánozhatatlan aromájával.  A recept a Kifőztük 2012. februári számában jelent meg. 


Hozzávalók 4 személyre:
  • 75-80 dkg marhacomb
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • bambuszpálcák
Mártáshoz:
  • 1 ágacska friss rozmaring
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál paradicsomlé
  • 1 dl rosé
  • 0,5 dl víz
  • 1 dl főzőtejszín
  • fehér bors
A marhacombot 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A marhaszeleteket sózzuk, borsozzuk és hagymakarikákkal jénai tálba rétegezzük. Annyi olajat öntünk rá, hogy teljesen ellepje. Hűtőszekrénybe tesszük, és 3-4 napig a pácban érleljük. Kivesszük a pácból, és papírtörlővel felitatjuk róla az olajat. A szeleteket középen hosszanti irányban bevágjuk, úgy, hogy a szélén maradjon 1-2 cm ép rész. Kihajtjuk, és a vágási felülettel felfelé fordítjuk, így egy hosszú vékony hússzeletet kapunk. Kissé megklopfoljuk. A baconszeleteket vágódeszkára fektetjük, és ráhelyezzük a szeletcsíkokat. Feltekerjük, és bambuszpálcára szúrjuk. Teflonserpenyőben olaj nélkül, mindkét oldalukat 1-2 percig pirítjuk, majd sütőedénybe fektetjük és aláöntünk 0,5-1 dl vizet. 190 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Közben elkészítjük a mártást. A rozmaring leveleit apróra vágjuk és a teflonserpenyőben visszamaradt, húsokból kisült zsiradékhoz adjuk. Párszor átkeverve pirítjuk, és hozzáadunk 1 evőkanál lisztet. Folyamatosan keverve zsemleszínűre sütjük, majd felöntjük a borral és a vízzel. Sóval, fehér borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, tejszínt és besűrítjük.
A húsok pácolásához használt olajból kivesszük a vöröshagyma karikákat, megszórjuk 1 evőkanál liszttel és átforgatjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk és a hagymakarikákat pirosra sütjük.
A hústekercseket sült hagymával, mártással és steakburgonyával tálaljuk.

25 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet!! És nagyon mutatós is a bambusz pálcikára tűzve. Milyen jó ötleteid vannak!!

    VálaszTörlés
  2. Hú, ez tényleg finomnak tünik. A kép nagyon inycsiklandó...

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű - mint mindig :-) Csoda finomság, gondolkodás nélkül elfogadnám!

    VálaszTörlés
  4. Jujj, de guszta!! Nagyon gusztán sütötted meg a husit és a tálalás is a megszokott csoda!!

    VálaszTörlés
  5. Eszméletlen jól néz ki! Nagyon értesz a tálaláshoz.

    VálaszTörlés
  6. Nem győzöm gyönyörködni a fotódban...! A rozmaringot meg imádjuk, tehát csakis fincsi lehet az a mártás. :) No persze a husi is...

    VálaszTörlés
  7. Ezt kérem ma ebédre :D :))

    VálaszTörlés
  8. Jól néz ki és jól hangzik!:))

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép lett! Szeretem a rozmaringot, főleg kacsához :), biztos a marhához is passzol, kísérletezni jó!

    VálaszTörlés
  10. Ez valami fenséges étel! Így jöhet, ahogy van! Máris éhes lettem...

    VálaszTörlés
  11. Gratulálok:) Nagyon izgalmas ez a recept, nagyon szeretem a rozmaringot, ebben a szószban is isteni lehet. Nagyon szép a felvétel is:)

    VálaszTörlés
  12. Öröm ide betérni, olyan kulináris élvezetek várnak, kár, hogy csak virtuálisan! Csodálatos főétel! :)

    VálaszTörlés
  13. A Nálad megszokott: nagyon jól néz ki!!!

    VálaszTörlés
  14. Izgalmas egy recept de milyen kívánatos!!!

    VálaszTörlés
  15. Ismét finomságot készítettél, jó nézni, gondolom enni mégjobb volt :)

    VálaszTörlés
  16. Ez igazán egy nagyon, de nagyon finomság. Imádom a ropogós hagymát is. Gyönyörü tálalás is!
    xoxo

    VálaszTörlés
  17. Már megint milyen jót készítettél.

    VálaszTörlés
  18. Nagyon finom lehet,és a tálalás elegáns!

    VálaszTörlés
  19. Hű, olyan guszta... Már a Kifőztük magazinban is megcsodáltam ;)

    VálaszTörlés
  20. Jól sikerült találmány, szerintem sertésszűzből is jó lehet.

    VálaszTörlés