Egyszerű, kényeztető desszertet hoztam. A Kifőztük februári számába készült.
Hozzávalók 6 személyre:
· 3 dl tejszín
· 1 dl tej
· 1 narancs héja
· 10 dkg fehércsokoládé
· 3 evőkanál mascarpone
· 6 lap zselatin
· 1 teáskanál vaníliás cukor
Öntethez:
· 5 dkg cukor
· 2,5 dl frissen facsart narancslé
· 1 kávéskanál vaníliaesszencia
· 2 kávéskanál tejszín
Elkészítése:
A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a tejjel felforraljuk, belekeverjük a felpuhult zselatinlapokat. Hozzáadjuk az apróra tört fehércsokoládét és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad. Végül belekeverjük a reszelt narancshéjat és a mascarponét. Hideg vízzel kiöblített szilikon formákba töltjük, és 3-4 órára hűtőszekrénybe rakjuk. A narancsok levét kifacsarjuk és hozzáadjuk a vaníliaesszenciát. A cukrot felolvasztjuk, amikor aranybarnára színeződik, beleöntjük a narancslevet. Folyamatosan keverve tovább főzzük, amíg eléri a kívánt sűrűséget (3-4 perc) és hozzáadjuk a tejszínt. Még 1 percig főzzük, majd langyosra hűtjük. A formákból kifordítjuk a megszilárdult desszerteket, narancsöntettel és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Csodálatos! S mennyire gyönyörű :-)
VálaszTörlésKöszi Viki!
VálaszTörlésA tegnep este kommentelő lányoktól elnézést kérek, de egyszerűen muszáj volt törölnöm és újra feltennem a bejegyzést, mert totálisan összekavarodott a blogom.
Köszönöm a kedves hozzászólásokat mindenkinek.
Nelli: A tejszín mindenképpen "rendes", tehát ne növényi legyen. A fehér csokoládéval bonbonburokként nekem is vannak gondjaim, mivel ez valójában nem igazi csokoládé, a vele való munka is más.
Ebben a desszertben én a Boci fehércsokit használtam, de bármelyik másik fajta is jó. A forralt tejszínbe beletördelve a fehércsoki nagyon szépen elolvad, nem lesz furcsa állagú. Bonbonba a fehércsokit én is inkább töltelékként szeretem pont emiatt.
Annyira gyönyörű és ínycsiklandozó !!!
VálaszTörlésNagyon elegáns desszert!
VálaszTörlésNagyon szép lett!
VálaszTörlésKérlek, nézz be hozzám, szeretnék neked valamit adni. :)
Köszi Flóra! Nagyon aranyos vagy, hogy gondoltál rám. :)
TörlésUh, yummy!!
VálaszTörlésGyönyörű, és a karamellel mindig meg lehet venni :)
VálaszTörlésPetra, próbáltad már a Lidl-s Bellarom márkájú fehér csokit (200gr, pinkes dobozban)? Én mindig azt használom, magában is gyönyörűen olvad, szuper bonbonburoknak is! Ja, és az ára is jó!
Szia Zsuzsi! A Lidl-s fehér csokik közül csak a FinCarre-val találkoztam, de nem nyűgözött le. Köszönöm a javaslatot, tudom melyikről van szó, ki fogom próbálni. Így hátha nem lesz olyan mumus a fehér csoki, mint burok... :)))
TörlésPetra, ez ismét nagyon guszta! A múltkor nekem is törölnöm kellett egy bejegyzést, mert megkergült a blogom (vagy én)...
VálaszTörlésKöszi lányok! Kinek küldhetem? :)))
VálaszTörlésNagyon guszta desszert, imádnám :) Nézz be hozzám kérlek megajándékoználak egy díjjal :)
VálaszTörlésNagyon köszönöm, hogy gondoltál rám!
TörlésKedves Petra!
VálaszTörlésNem is tudom melyik tetszik jobban, a fotód vagy a recept címe!! Fehér csoki, karamell és narancs!!!!! Hmmm, nyami!!! :-)
Üdv, Krisz!
Csodásan néz ki, az íze pedig csak elképzelni tudom hogy fiiinooom!!!
VálaszTörlésGyönyörű ez a fotó, a desszert meg gondolom nagyon finom volt!
VálaszTörlésGyönyörűen néz ki, csodálatos a felvételed. Csak finoman tudom elképzelni.:):):):)
VálaszTörlésMár készül, holnapra meg is lesz...:)
VálaszTörlésSzép lett, nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésHát, mit is mondhatnék... fantasztikusan néz ki megint! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy elnyerte a tetszéseteket. :)
VálaszTörlésPetra, kérlek nézz be hozzám, egy díj vár rád! :)
VálaszTörlésSzabina nagyon kedves vagy, köszönöm itt is! Már megyek is! :)
VálaszTörlésFantasztikus vagy!Na és a desszert is persze:)
VálaszTörlésNagyon klassz lett, már ott is megcsodáltam. Én még sosem készítettem panna cottát. A hozzávalókból ítélve csodás lehet:-))
VálaszTörlésLáttam Lilláét és megnéztem kitől kapott kedvet! Hát mit mondjak, egyik étvágygerjesztőbb mint a másik. Pont írtam, hogy még sosem ettem pedig már sok helyen láttam. Most már érik a dolog! :))
VálaszTörlésNagyon guszta és a fotó is tökéletes!!!
VálaszTörlés