2012. február 5., vasárnap

Juhtúrós szalonnás kiflik

Ezeket a mini kifliket a farsang jegyében ajánlom, a gyerekeknek éppen kézre áll. Nálunk 4 gyerkőc repült rá, nagy sikere volt. Felnőtteknek remek borkorcsolya. A recept a Kifőztük 2012.februári számában jelent meg.


Hozzávalók 32 kiflihez:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg juhtúró
  • 8 dkg bacon
  • 2 teáskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 csipet aszkorbinsav
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 5-6 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A bacont apró kockákra vágjuk. A kimért lisztbe keverjük a sót, cukrot és az aszkorbinsavat, majd hozzáadjuk a juhtúrót, tejfölt, végül pedig az élesztős tejet. Robotgép dagasztóspiráljával alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a bacont is. Amikor a tészta összeállt, beleadagoljuk az olvasztott vajat is, és hólyagosra dolgozzuk. Vékonyan lisztezett tálban letakarva duplájára kelesztjük.
 A tésztát két részre osztjuk. Külön-külön mindkét cipót lisztezett munkafelületen 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk és tortacikkelyszerűen 16 részre vágjuk. A cikkelyeket vastagabb szélüktől a vékonyabb felé haladva feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. A sütőt 200 fokra melegítjük, és a sütő aljába egy kisméretű lábasban 1-2 dl vizet rakunk. (Gőzben sütés.)
A tojást felverjük, és megkenjük vele a kifliket, majd mindegyik tetejére reszelt sajtot szórunk. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.

26 megjegyzés:

  1. Nagyon finomak lehetnek ezek a guszta kiflik! Szeretem az ilyen kifliket mert ezek annyira finomak puhák ! Amit én ismerek abba nem kell juhtúró meg bacon.

    VálaszTörlés
  2. Fantasztikusan jól néznek ki, biztosan nagyon finomak!

    VálaszTörlés
  3. Húúú, de jól néznek ki!!! Nagyon finom lehet.:)

    VálaszTörlés
  4. Fincsi lehet....már viszem is a receptet!

    VálaszTörlés
  5. Ez nekem is kell! Köszönettel mentettem! :))

    VálaszTörlés
  6. Imádom az ilyen kifliket! Szuper ez a kép! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól hangzik, fincsi lehet!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon-nagyon jól néznek ki, biztosan nagyon finomak a juhtúróval és a baconnel! :)

    VálaszTörlés
  9. Guszták, ezek fogynak el mindig legelőször:) Szalonna és juhtrúró együtt szuper finom lehet.

    VálaszTörlés
  10. De imádnám, ha itt lenne előttem, talán szerencse, hogy messze van mert sokat eltüntettem volna. A hétvégén szünet nélkül ennék egyfolytában!! :((

    VálaszTörlés
  11. Majdnem elsiklottam fölötte, pedig kár lett volna! Nagyon jó kis recept, ellenállhatatlan!

    VálaszTörlés
  12. Nagyon guszta kis kiflik, bizony én is szívesen rárepültem volna.:))

    VálaszTörlés
  13. Nagyszerű, érdemes kipróbálni.

    VálaszTörlés
  14. Nagyon jól néznek ki! Ennivaló falatkák! Én is szívesen rárepültem volna!:)

    VálaszTörlés
  15. Kedves Petra!
    Gyönyörű kiflik,viszem a receptet,de előre tudom,hogy nekem nem fog sikerülni ilyen szépre!!

    VálaszTörlés
  16. Megint egy gyönyörűséges finomság!:)

    VálaszTörlés
  17. De kár, hogy nem tudok egyet levenni és megkóstolni! Igazán szemre valóak lettek!

    VálaszTörlés
  18. Biztos nagyon finomak, csupa finomságot tettél bele:)

    VálaszTörlés
  19. Petra, gratulálok ehhez a finom kiflihez hogy megjelent a Kifőztük ujságban. Nálunk is vannak ilyen ujságok, de nem blogosok receptjéböl. Ez szerintem egy nagy megtisztelés, örvendek, igazán hogy a te recepted is szerepelt!

    VálaszTörlés
  20. Köszönöm szépen mindenkinek a kedves hozzászólásokat!
    Bátran ajánlom a receptet, tényleg jó lett. :)))

    Elisabeth: Köszönöm, én is nagy megtiszteltetésnek érzem. :)

    VálaszTörlés
  21. Gratulálok először is ahhoz, hogy "megjelentél" az újságban :) Másodsorban pedig a finom recept megalkotásához. Nagy kedvencem a juhtúrós pogácsa, ezért úgy gondolom, listára rakom a kiflidet, mert szerintem gyorsan be fogja lopni magát a szívünkbe, no és a gyomrunkba :)

    VálaszTörlés