Ezeket a mini kifliket a farsang jegyében ajánlom, a gyerekeknek éppen kézre áll. Nálunk 4 gyerkőc repült rá, nagy sikere volt. Felnőtteknek remek borkorcsolya. A recept a Kifőztük 2012.februári számában jelent meg.
Hozzávalók 32 kiflihez:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg juhtúró
- 8 dkg bacon
- 2 teáskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 1 csipet aszkorbinsav
- 1,5 dl tej
- 3 dkg friss élesztő
- 4 evőkanál tejföl
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- 5-6 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A bacont apró kockákra vágjuk. A kimért lisztbe keverjük a sót, cukrot és az aszkorbinsavat, majd hozzáadjuk a juhtúrót, tejfölt, végül pedig az élesztős tejet. Robotgép dagasztóspiráljával alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a bacont is. Amikor a tészta összeállt, beleadagoljuk az olvasztott vajat is, és hólyagosra dolgozzuk. Vékonyan lisztezett tálban letakarva duplájára kelesztjük.
A tésztát két részre osztjuk. Külön-külön mindkét cipót lisztezett munkafelületen 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk és tortacikkelyszerűen 16 részre vágjuk. A cikkelyeket vastagabb szélüktől a vékonyabb felé haladva feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. A sütőt 200 fokra melegítjük, és a sütő aljába egy kisméretű lábasban 1-2 dl vizet rakunk. (Gőzben sütés.)
A tojást felverjük, és megkenjük vele a kifliket, majd mindegyik tetejére reszelt sajtot szórunk. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Nagyon guszták,biztos finomak is!
VálaszTörlésNagyon finomak lehetnek ezek a guszta kiflik! Szeretem az ilyen kifliket mert ezek annyira finomak puhák ! Amit én ismerek abba nem kell juhtúró meg bacon.
VálaszTörlésFantasztikusan jól néznek ki, biztosan nagyon finomak!
VálaszTörlésHúúú, de jól néznek ki!!! Nagyon finom lehet.:)
VálaszTörlésFincsi lehet....már viszem is a receptet!
VálaszTörlésEz nekem is kell! Köszönettel mentettem! :))
VálaszTörlésImádom az ilyen kifliket! Szuper ez a kép! :)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, fincsi lehet!
VálaszTörlésNagyon-nagyon jól néznek ki, biztosan nagyon finomak a juhtúróval és a baconnel! :)
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésGuszták, ezek fogynak el mindig legelőször:) Szalonna és juhtrúró együtt szuper finom lehet.
VálaszTörlésDe imádnám, ha itt lenne előttem, talán szerencse, hogy messze van mert sokat eltüntettem volna. A hétvégén szünet nélkül ennék egyfolytában!! :((
VálaszTörlésMajdnem elsiklottam fölötte, pedig kár lett volna! Nagyon jó kis recept, ellenállhatatlan!
VálaszTörlésNagyon guszta kis kiflik, bizony én is szívesen rárepültem volna.:))
VálaszTörlésNagyszerű, érdemes kipróbálni.
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki! Ennivaló falatkák! Én is szívesen rárepültem volna!:)
VálaszTörlésKedves Petra!
VálaszTörlésGyönyörű kiflik,viszem a receptet,de előre tudom,hogy nekem nem fog sikerülni ilyen szépre!!
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmm... Nyami!!!
VálaszTörlésOhh, juhtúrós! Isteni lehet!
VálaszTörlésMegint egy gyönyörűséges finomság!:)
VálaszTörlésHúh, de finom lehet!
VálaszTörlésDe kár, hogy nem tudok egyet levenni és megkóstolni! Igazán szemre valóak lettek!
VálaszTörlésBiztos nagyon finomak, csupa finomságot tettél bele:)
VálaszTörlésPetra, gratulálok ehhez a finom kiflihez hogy megjelent a Kifőztük ujságban. Nálunk is vannak ilyen ujságok, de nem blogosok receptjéböl. Ez szerintem egy nagy megtisztelés, örvendek, igazán hogy a te recepted is szerepelt!
VálaszTörlésKöszönöm szépen mindenkinek a kedves hozzászólásokat!
VálaszTörlésBátran ajánlom a receptet, tényleg jó lett. :)))
Elisabeth: Köszönöm, én is nagy megtiszteltetésnek érzem. :)
Gratulálok először is ahhoz, hogy "megjelentél" az újságban :) Másodsorban pedig a finom recept megalkotásához. Nagy kedvencem a juhtúrós pogácsa, ezért úgy gondolom, listára rakom a kiflidet, mert szerintem gyorsan be fogja lopni magát a szívünkbe, no és a gyomrunkba :)
VálaszTörlés