2012. február 25., szombat

Narancsos-krémsajtos bonbon

Nálam ez az eddig készült bonbonok közül a kedvenc. Még a marcipános konyakmeggyet is kenterbe veri, pedig az már komoly teljesítmény.


Hozzávalók:
-125 g 70%-os étcsokoládé
-1,25 g porított kakaóvaj

-6 dkg fehércsokoládé
-0,4 dl tejszín
-1 narancs reszelt héja
-1,5 evőkanál natúr krémsajt
-1 narancs leve
-1 evőkanál porcukor

Elkészítése:
A tejszínt felforraltam és a darabokra tört csokoládéra öntöttem. Amikor megolvadt, és egynemű masszává vált, hozzákevertem a krémsajtot és a reszelt narancshéjat. A narancs levét porcukorral elkeverte, és közepes lángon 5-10 perc alatt sűrű sziruppá főztem.
A bonbonformát hajszárítóval kissé átmelegítettem. Az étcsokoládét temperáltam és a bonbonformába öntöttem. Habkártya segítségével azonnal lehúztam és a konyhapulthoz óvatosan, de alaposan ütögetve eltávolítottam a buborékokat.
1-2 perc után a formából a tálba visszacsurgattam a csokoládét. Ennyi idő alatt a csokoládé egy része megszilárdul, és vékony burkot képez a bonbonforma mélyedéséiben. Habkártyával ismét lehúztam, majd pár percre hűtőbe tettem.
Amikor megszilárdult, a csokihüvelyekbe kevés krémet nyomtam, rá kávéskanálnyi szirupot töltöttem és feltöltöttem a maradék krémmel. Fél órára hűtőbe tettem. A csokoládét ismét temperáltam és lezártam a bonbonokat. Fél-egy óra hűtés után kifordítottam a formából. Hűtőszekrényben lezárt dobozban tárolom, akár 2 hétig is, de az valamiért soha nem éri meg...

15 megjegyzés:

  1. Hát nálam is nyerő lenne az biztos, eszméletlenül jól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Ezt is felveszem a kipróbálandók listájára:) Ezeket a profi képeket te készíted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. Messze nem profi, de igen ezek a saját fotóim.

      Törlés
  3. Nekem is a kedvencem lenne, mert imádom a narancskrémet!!! Van egy finom édességem is amit eddig még nem raktam fel és a neve is ez, hogy narancskrém! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barbi! Ugye hamarosan felteszed a receptjét? Nagyon érdekelne :)

      Törlés
  4. Nagyon tetszik ez a recept (no meg persze a kép is). Egészen biztosan ki fogom próbálni hamarosan :)
    Ezeket a bonbonokat szilikon formában csinálod? Mert nagyon-nagyon szépek (nekem sosem sikerültek ilyen szépre szilikonban)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem csak szilikon formáim vannak, kivéve a rozmaringos bonbon formáját, mert az egy műanyag jégkockatartó. :))))

      Törlés
  5. Nyámi narancs ;) Imádnám! :)

    VálaszTörlés
  6. A hűtőőőben két hétig? Maximum, ha jól eldugnám, különben nálam inkább csak két óráig tartana... :D Nagyon jól hangzik. :))

    VálaszTörlés
  7. Nem csodálom, hogy a kedvenced lett! Nálam is toplista élén lenne... :-))

    VálaszTörlés
  8. Nagyon különlegesen finom lehet az íze! Guszta!

    VálaszTörlés
  9. Ez is egy remekmű, és az ízesításe teljesen az én ízlésem:)Nagyon ügyes vagy, Katával együtt már simán nyithatnátok egy bonbonos üzletet:)

    VálaszTörlés
  10. Ajjaj-jaj-jaj......még egy finomság! Annyira gyönyörű.........az ízét már a számban érzem........ki kell próbálnom! A fogyókúra megint marad......a nyárra már gurulok, ha így folytatom!

    VálaszTörlés
  11. Ez nagyon klassz párosítás :) Én krémsajtos bonbonba fehérbort tettem, az sem volt az utolsó, de ez a páros beindította a fantáziám :)

    VálaszTörlés