Van hasonlóság, ugye? Higgyétek el, az ízében is.
Hozzávalók (22 cm-es gyümölcstorta formához):
Tésztához:
· 20 dkg liszt
· 10 dkg vaj
· 5 dkg porcukor
· 1 tojássárgája
· 1 evőkanál tejföl
· 1 vaníliarúd
· 1 csipet só
Töltelék:
· 3 dl tejföl
· 1 dl tejszín
· 8 dkg cukor
· 3 tojás
· 30 dkg málna
· 6-7 szem sárgabarack
Elkészítése:
A lisztet, kockára vágott hideg vajjal és a sóval késes mixerben elkevertem. Elég egy pár fordulat. Gyors mozdulatokkal beledolgoztam a többi hozzávalót. Fóliába csomagoltam és 30 percre hűtőbe tettem.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tortaformát előkészítettem, és belehelyeztem a kinyújtott linzertésztát. Tetejére sütőpapírt tettem, ebbe szárazbabot öntöttem és 20-25 percig elősütöttem a tésztát.
Közben a tejfölt, tejszínt, cukrot és a tojásokat egyenletesen elkevertem. A gyümölcsöket megmostam, a barackot cikkekre vágtam. Az elősütött linzertésztát kivettem. Eltávolítottam róla a sütőpapírt és a babot. A gyümölcsöket a tésztára rendeztem, és óvatosan ráöntöttem a tejfölös keveréket. 180 fokon kb 40-45 percig sütöttem.
Forrás: Czifray, 1829.
Olyan jó receptjeid vannak, nagyon tetszenek! Ez a torta is nagyon finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm, nekem is tetszenek a tieid. Azt hiszem, gyakran látogatlak majd.
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi Ottis.
VálaszTörlésNagyon, nagyon guszta
VálaszTörlésPetra,gratulálok a blogodhoz !Nagyon szép és dicséretre méltó,hogy régi receptek szerint készítesz ételeket.
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm
VálaszTörlésGuszta torta, szép fotó. Jó ötlet volt a régi recepteket elővenni.
VálaszTörlésKöszönöm
VálaszTörlésAztaa, de guszta, kénytelen vagyok felvenni az elkészítendők listájára, de csak a csokoládés- narancsos mignonod után. :)
VálaszTörlésNagyon tetszik a blogod, szép, kreatív, érdekes a téma! :)