Szerencsére, mikor ez a fogás eléjük került semmi ilyesmi nem hangzott el. Sőt, percekig csend volt. Az elégedett falatozás csendje. Mikor végeztek a lányom így szólt: „Én holnap is ilyen ravasz csirkét kérek!”
Íme a recept, a kritikusaim ajánlják.
Hozzávalók:
Páchoz:
· 1 kis csokor petrezselyemzöld
· tárkony
· 1,5 evőkanál fehérborecet
· 1,5 dl olívaolaj
· 1 nagy csipet fokhagymás só
· 70-80 dkg csirkemell
· liszt
· olaj
· 4 nagyobb vöröshagyma
· só, citrom
Elkészítése:
A csirkemelleket szeletekre vágtam és besóztam. A pác hozzávalóit összekevertem és a csirkemell szeletekre öntöttem. 4 órát töltött a pácban. A szeletekről kicsit letöröltem az olajat, és lisztbe mártva bő olajban kisütöttem. (Az eredeti recept kedvéért jártam el így. Egészségesebb változat liszt nélkül, grillserpenyőben sütni.) A vöröshagymákat megpucoltam és karikákra vágtam. Lisztbe forgattam és bő olajban kisütöttem. Tálaláskor a hús tetejére halmoztam. Friss salátával és citrommal került a tányérra. A húsra étkezéskor a friss citromlevet ráfacsarva, isteni finom volt.
Forrás: Dobos C. József, 1881.
A megjegyzéseden keresztül találtam ide, és rögtön egy nagyon jó ételhez! A rafinált csibét én is kipróbálom, mert ugyanez a szitu nálunk is már rengetegszer lejátszódott, ránézésre közli velem a nagy fiam, hogy valamit nem szeret.
VálaszTörlésTetszik a tésztába göngyölt hal is, nagyon ügyes vagy!
Most ebédre el is tudnám képzelni, nagyon finom lehet!
VálaszTörlésKreatív konyha: Nagyon örülök, hogy jöttél! Remélem ízlik majd a gyerkőcnek és nektek is. :)
VálaszTörlésOkki: Az ebédidőről már kicsit lecsúsztam, de esetleg vacsira... Légiposta jó lesz? Nyisd az ablakot!:D
Nagyon jó étkeket találtam a blogodban és nagyon tetszik a reformkori ételek előtti kis bevezető, amelyben az ételek, sütemények történetét írod le.
VálaszTörlésSok sikert kívánok továbbra is.
Ja, és az imént kimaradt: gratulálok a tortáidhoz! nagyon tetszenek, ügyes vagy!
VálaszTörlésMarisz: Üdv itt nálam! Köszi a dicsérő szavakat, nagyon kedves vagy. Bármikor szívesen látlak.
VálaszTörlésHmm, finomnak tűnik! Vár rád nálam egy meglepetés, majd nézz be hozzám! :)
VálaszTörlésKöszi a bejegyzésedet. Biztos lehet friss citromfűből is készíteni a teát. Nekünk sajnos nincs kertünk, így friss citromfüvem sincs. Majd írd meg, hogy hogy sikerült.
VálaszTörlésEz a ravasz csirke nagyon jól néz ki!
Flóra: Köszi, hogy gondoltál rám.
VálaszTörlésKatalin: Köszi. Megírom feltétlenül!
Jól néz ki, jól is hangzik és nagy piros pont a sült hagymáért a tetején, imádom! :))
VálaszTörlésAzt elfelejtettem a recepthez írni, hogy "Vigyázz a sült hagyma függővé tesz!". Én is imádom. Köszi. :D
VálaszTörlés