Vianne játékának „bohém jeges” kiírására készült ez a sorbet. Czifray őszibarackfagylalt receptjéből indulva, mentával fűszerezett, jéghideg pezsgővel tálalt fagyos gombócot álmodtam meg. Forró nyári estékre való hűsítő desszert.
Hozzávalók:
· 5 érett őszibarack
· 1 citrom leve
· 1 dl víz
· 10 dkg cukor
· 12 db friss mentalevél
· Pezsgő
Elkészítése:
Az őszibarackokat megpucoltam, kockára vágtam, majd késes mixerrel pépesítettem. Belenyomtam 1 citrom levét. A vizet a cukorral felfőztem, amikor a cukor elolvadt, még 5 percig forraltam. A szirupot kissé kihűtöttem, majd a barackpéphez adtam. A mentaleveleket felaprítottam és hozzákevertem. Lezárható műanyag edényben fagyasztottam 6-8 órán át, 45 percenként botmixerrel átkeverve. A fagyos desszertet fagyikanállal koktélos poharakba adagoltam, jégbe hűtött pezsgővel felöntve tálaltam.
Forrás: Czifray, 1829.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésÁÁÁÁ, de gyönyörű!!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, az íze pedig biztos nagyon finom! A gyümölcs ami benne van bódító lehet!
VálaszTörlésNyeltem egy nagyot :) Isteni!
VálaszTörlésÚh, ez ütős lehet! Megkóstolnám! Nagyon guszta!
VálaszTörlésAzt a mindenit, ez nagyon jól néz ki:) Bár nem iszom alkoholt ezt megkóstolnám.
VálaszTörlésGuszta és mutatós!
VálaszTörlésFantasztikus lehet!
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek. Szívem szerint küldenék nektek egy-egy pohárral.
VálaszTörlésEzt szívesen eliszogatnám. És a kép is jó lett! Most nyeltem egyet... :D Sok sikert a versenyre! :)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik.
VálaszTörlés