2011. október 14., péntek

Közös bonbonozás Katával és Vivivel

Szerencsés vagyok. A hétvégén két rendkívül kedves és tehetséges emberrel ismerkedtem meg.
Emlékeztek még? Nyáron Vivi és a Food-pack közös játékot tartott, ahol Katucival második helyezést értünk el, így közösen tanulhattuk meg a bonbonkészítés fortélyait.
A nagy bonbon projektre az elmúlt szombaton került sor. Vivi nagyon kedvesen fogadott bennünket. Megmutatta a „boszorkánykonyhát”, és saját készítésű rózsalikőrrel alapozta meg a hangulatot. A rózsalikőr és én most találkoztunk először, de kellemes volt a megismerkedés. Ha jobban belegondolok, valójában egész délelőtt olyasmiket kóstoltam, amiket alapjáraton soha.
Kiválasztottuk a bonbonformákat és belevágtunk. Olvadtak a csokik, ellestük a temperálás technikáját. Vivi profin tett-vett a konyhában –jó volt ez ilyen közelről látni-, bennünket pedig folyamatosan bíztatott. A csoki temperálás lassabban ment, de a ganach és az egyéb alapanyagok kóstolása már profit megszégyenítő bravúrral. Ez a része nem lepett meg, kóstolni mindig is jól tudtam…

Vivi és Kata munka közben.
Temperálni próbálok.
Készül a csokiburok.
Kata
A bonbonok betöltéséről nem készült fotó, mert nem volt szabad kezem. Készült sáfrányos-vaníliás ganache kandírozott gyömbérrel, csillagánizsos ganache aszalt körtével és mogyoró krokanttal, levendula ganache kakaóbab törettel és levendulás cseresznyelekvárral és táblás csokoládé fehér csokiból, kandírozott jázminnal, gyömbérrel és kakaóbab törettel.
Amíg a bonbonok hűltek, megkóstoltuk Kata tortáját. Azt, hogy gyönyörű, már akkor láttuk, amikor megérkezett vele és nagy szerényen átnyújtotta, de az íze… Pedig kóstoltam már pár tortát életemben, de ez valami mennyei volt. Tonkababos-csokis ízesítéssel készítette. A piskóta pillekönnyű a krém tökéletes volt. 



Ez itt az én szeletem egy kis paradicsommal és pármai sonkával. A férjem elsőre mondjuk szegény paradicsomot reteknek nézte, de csak azért, mert nem tud elvonatkoztatni attól, hogy a marcipánból készült zöldségek belül fehérek. Még, hogy retek!

Vivi lezárja az első bonbonokat.

Gyönyörűek, ugye? Bevallom, már egy darab sincs belőlük. Sejthetitek, mennyire finomak voltak. No, ne gondoljátok, hogy csak én egyedül jártam a doboz végére. Hagytam kóstolót a nagyszülőknek és hoztam a munkahelyemre is. Nem panaszkodtak. 

 
Ezek itt pedig Kata ajándékai. Egy részükre sikeresen licitáltam a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványa javára, de Kata melléjük még jó alaposan telitömte az ajándékszatyrot.

Kedves Vivi és Kata!
Szuper volt ez a nap, nagyon örülök, hogy veletek tölthettem! Maradandó élmény volt számomra.

28 megjegyzés:

  1. De ügyesek vagytok, Lányok! Csodaszép bonbonokat készítettetek és az ízük is nagyon különleges lehetett! Jó így képről is látni titeket, hogy ki rejtőzik a blog mögött :)

    VálaszTörlés
  2. Jaj... a képek... torta, bonbon és csoki és marcipán.... Még olvasni is élmény volt, ahogy a találkozóról írsz. Gondolom, mennyire szuper lehetett! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Hűha! Marcitorta, de szeretem! Lányok ti aztán "bűnöztetek"! És mindezt ilyen kis csinosan..irigyellek benneteket! A kilóitokat külön:)))

    VálaszTörlés
  4. Petra, ilyen programon én is szívesen elütném az idöm! Csoki, torta, csoki, bonbon, csoki.... Nyamiii!!!!! Nagyon szépek lettek a bonbonok!

    VálaszTörlés
  5. Emlékezetesek lehetnek ezek a közös főzöcskézések-sütögetések! Biztos jól szórakoztatok, és jókat ettetek. Katuci tortáját már megcsodáltam nála is.

    VálaszTörlés
  6. De jó volt újra átélni! :-) Én még tartalákoltam egy pár bonbont. :-) Kb. századszor már, de nagyon örülök, hogy találkoztunk.

    VálaszTörlés
  7. Irigylésreméltó program! Megérdemeltétek, és gyönyörű bonbonok készültek, bárcsak megkóstolhattam volna! :D Nagylelkű gesztus volt a te részedről is a felajánlás, az elnyert ajándékok pedig jó helyre kerültek. Bizony azt a tortát, ennyi finom marcipánnal a tetején, mennyei lehetett elfogyasztani!!! :)) Nagyon jó kis beszámolót hoztál! Köszi! :)))

    VálaszTörlés
  8. Csodálatos teremtmények vagytok. Gyönyörű munkátokat élvezet nézni. Büszkék lehettek magatokra, és köszönjük, hogy megosztottátok velünk ezt a nagyszerű eseményt.

    VálaszTörlés
  9. De jó, én is szeretnék megtanulni bonbonozni, egy ilyen összeülős blogger tanfolyamon szívesen résztvennék én is. Úgyesek vagytok.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon klassz program lehetett:) És biztos jó volt a Katát és Vivient élőben is megismerni, nagyon irígykedem:) Na meg azt a sok finomságot is amit készítettetek, gratulálok.

    VálaszTörlés
  11. Bocsi, néha visszanézek..az a torta merő pofátlanság...izgatod vele itt az embert. Olyan lehet beleharapni, mint egy műalkotásba. Beugrott a Dávid szobor. Megformázhatnátok. Vállalok beleharapni a nemesebb részébe!:DDD

    VálaszTörlés
  12. Petra, ezt egyszer én is kipróbálnám! És ezek az ízek! Különlegesek, csábítóak, olvasni is jólesett!

    VálaszTörlés
  13. Jó program lehetett, istenien néz ki ez a sok finomság!

    VálaszTörlés
  14. Mennyi finomságot alkottatok. Mind egytől- egyig különleges! És külön köszönet a képes beszámolóért jó volt benneteket látni, ha csak így képen is!

    VálaszTörlés
  15. Nagyon jó lehetett így együtt alkotni! Gondolom mennyit nevetgéltetek közben ! Csodálatosak azok a bonbonok, na persze a torta is elképzelem mennyire finom lehetett! Jó volt olvasni és látni a képes beszámolódat!

    VálaszTörlés
  16. JÓ kis programotok volt, s az eredményt is csodálatos.

    VálaszTörlés
  17. Már elolvastam Katuci beszámolóját is! Ügyik vagytok, a bonbonok csodálatosak! Az ízüket még elképzelni sem tudom...

    VálaszTörlés
  18. Nagyon sok finom bonbont készítettetek! Ügyesek vagytok! :)

    Jó volt látni benneteket! :)
    Köszi a beszámolót és a képeket!

    VálaszTörlés
  19. Tényleg szuper program volt! Megkóstolnék valamit..., esetleg fényposta :)?

    VálaszTörlés
  20. Köszi a beszámolót, látszik rajtatok, hogy jól éreztétek magatokat! :)))

    VálaszTörlés
  21. Nagyon szerencsés vagy hogy a két hölgy a lakásodra jött tanitani, és késziteni ezeket a szenzációs bonbonokat. Nekem csak annyi szerencsém volt, el lesni egy kis profi csoki üzletben a készitését a konyhájukban, de nem engettek még hozzá közeledni sem.

    Csodás készülékeke, és remek fényképek. Köszi hogy megosztottad a gyönyörü látvány készitéseket a tehetséges hölgyekkel...már ebben is részed van!
    xoxo- hugs and kisses

    VálaszTörlés
  22. Nagyon jók a képek! Valóban jó így bekukkantani a blogosok hétköznapjaiba is! Istenien néznek ki a bonbonok és a torta is! Jó kis program lehetett! Köszi, hogy megosztottad velünk! Én is résztvennék egy hasonlón! :) Ügyesek vagytok!!!

    VálaszTörlés
  23. Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm szépen. Örülök ha tetszett a beszámoló. Tényleg fantasztikus élmény volt! :)))

    VálaszTörlés
  24. Előttem már mindent elmondtak, szép, guszta, nemes...mit írjak? mázlista vagy :))

    VálaszTörlés
  25. Én is úgy éreztem, köszi! :)))

    VálaszTörlés
  26. Nekem is nagyon klassz èlmény marad:) nagyon jòfejek voltatok! És persze nagyon ügyesek! A barackpálinkád minden nap ràmvigyorog, én kicsi türelemre intem még, h vmi extra készülhessen belőle:)
    Kíváncsian vàrom az első otthoni pròbálkozás gyümölcseit! ;)

    VálaszTörlés
  27. Köszi Vivi! Lesznek próbálkozásaim, mindenképpen. :)))

    VálaszTörlés