Kicsit bosszankodom. Bevásároltam ezzel a bonbonformával. Pedig még vacilláltam is, hogy vajon matt lesz benne a bonbon vagy nem? Matt. Ezért felesleges volt temperálnom…
Ennek ellenére megmutatom nektek, mert az íze nagyon finom lett. Méltó felavatása volt a házi málnalikőrömnek. A tölteléket legutóbb bemutatott trüffelhez is ajánlom.
Hozzávalók:
· 125 g 70%-os étcsokoládé
· 1,25 g porított kakaóvaj
· 10 dkg 70 %-os málnás étcsokoládé
· 0,6 dl tejszín (állati!)
· 1 evőkanál málnalikőr
Elkészítése:
A tejszínt felforraltam és az apróra tört csokoládéra öntöttem. Addig kevertem, míg a csokoládé elolvadt és a ganache teljesen egyneművé vált. A likőrt hozzákevertem és lehűtöttem.
A bonbonformát hajszárítóval kissé átmelegítettem. Az étcsokoládét temperáltam és a bonbonformába öntöttem. Habkártya segítségével azonnal lehúztam és a konyhapulthoz óvatosan, de alaposan ütögetve eltávolítottam a buborékokat.
1-2 perc után a formából a tálba visszacsurgattam a csokoládét. Ennyi idő alatt a csokoládé egy része megszilárdul, és vékony burkot képez a bonbonforma mélyedéséiben. Habkártyával ismét lehúztam, majd pár percre hűtőbe tettem.
Amikor megszilárdult a csokihüvelyekbe töltöttem a kihűlt ganache-t és fél órára hűtőbe tettem. A csokoládét ismét temperáltam és lezártam a bonbonokat.
Nagyon belejöttél a bonbon készítésben :)
VálaszTörlésSzépek lettek! Ügyes vagy! :)
Csodaszép!! De mostmár jöhet más is, ne csak bonbont készíts kérlek szépen :) (ugye nincs harag?:) )
VálaszTörlésMár megint nem vagy megelégedve ? Csodálatosan szépet alkottál már megint és az íze nagyon finom lehet. Úgy szeretem olvasni ahogy sorolod meg általában a "bonbon gyártók" sorolják a készítés menetét.Azért tudtok ilyen szépen alkotni mert szakszerűen csináljátok! Én pedig azért nem tudok, mert.....!
VálaszTörlésPetra, ne bolondozz, ez így is nagyon szép!! Kár, hogy a belsejét nem láthatjuk, mert kifolyt volna.
VálaszTörlésKülönben a fotód is nagyon szépen meg lett komponálva! :D
Szerintem csodaszép, igazi karácsonyi édesség :)
VálaszTörlésHú, ez nagyon-nagyon finom lehet! Ez a műlnalikőr nagyon izgalmas. Dehogy kár temperálni, különben biztos nem jött volna ki, aztán, ha kicsit matt, biztos elfogyott azért. :-)
VálaszTörlésÁllati a tejszíned! Ugye tudod, hogy az összes alkohol közül engem a likőr az amivel meg lehet fogni? A gyümölcsöket sosem szerettem, de a málna...én azzal úgy vagyok rokonságban, mint maci. A csokit meg eleve hagyjuk is. Mondd, te hajtasz rám?:DDD
VálaszTörlésMesés a látvány és az íze is az lehet:) Igazi ünnepi különlegesség. De ez azért már kínzás, mostmár te is beálltál a bonbonkészítők sorába és szebbnél szebb dolgokkal kápráztatsz el minket:)
VálaszTörlésGratulálok! Gyönyörű a fotó és nagyon szépek a bonbonok!
VálaszTörlésTe már egy igazi bonbon művész vagy!
Petra ezek a bonbonok......szépek, finomak és mutatósak! Jövök még vissza......muszáj lesz leckét vennem....kipróbálnom.
VálaszTörlésNagyon szépen tálaltad, és milyen különleges és helyes ez a bonbonforma! Az ízéről már nem is beszélve! :)
VálaszTörlésÉn megnéztem a képet és azt gondoltam magamban "Ez a Petra már tiszta profi bonbonban is!". Abszolút nem tünt fel, hogy matt!
VálaszTörlésNagyon szèp lett Petra! Olyan elegâns:)
VálaszTörlésA hàzi màlnalikőr recid érdekelne!
Te jo eg, ez valami csodasagos gyonyoruseg bon-bon. En bizony csak gyonyorkodnek, es nem mernem meg enni...de talan megis! A foto is nagyon, de nagyon szep. Most mare egesz profi lettel, a bon-bon keszitesben. Hat, te gyorsan megtanultad ezt a keszitest is!
VálaszTörlés(nincs most ekezet, eltunt)
Ki bánja, hogy matt? Szerintem csak Te:-) Így is csodálatos!
VálaszTörlésCsodás bonbon, csodás fotó!
VálaszTörlésGyönyörű és biztosan nagyon finom!!! Én így matt-an is bevállalnám.:)
VálaszTörlésSztm sincs gond azért ezzel a formával. Nekem is matt lett, de sebaj. Élvezhető. :) Szép lett!!! :) Én még ki sem próbáltam ezt a módszert a szilikonosnál... :))) /lehet ez sokkal egyszerűbb, mint ecsettel babrálni ;)/
VálaszTörlésIsmét gyönyörűt alkottál, és a háttér is nagyon szép.
VálaszTörlésszép ez a forma, nincs vele semmi baj
VálaszTörlésSzerintem is mestermű :-) Mind a bonbon, mind a fantasztikus kompozíció róla!
VálaszTörlésKishitűséget tessék szépen betenni egy poros sarokba :-))
Petra!
VálaszTörlésSzerintem is nagyon jó!
Tudod már régen akartam erről írni, egy postban, de valahogy visszafogtam magam, mert lehet azt mondja valaki savanyú a szőlő.
Szóval ez a fényes dolog nagyon túl van misztifikálva. Mi magunk csináltunk ebből ekkor dolgot, hogy csak az az elfogadható, ami tükörfényes. (most biztos ferdén néznek rám páran).
Pedig nem, ezeket a bonbonokat úgyis gyorsan elfogyasztjuk, ha matt akkor matt, az íze nálam sokkal fontosabb!:-))
Gyönyörűek! És ez a kép... :)
VálaszTörlésÜgyi vagy,és nincs semmi de!!!
VálaszTörlésOkki, Mária, Éva, Barbi, Tejszínhab, Trollanyu, Terike, Nagymamis, Hankka, Judit, Gerdi, Wanna, Gizi, Katalin, Málna, Viki, Szabina, Mónika: Köszönöm szépen kedvesek vagytok! Rendben nincs semmi de.
VálaszTörlésKata: Köszi. Még van 1 db. ;D
Tea: :DDD Elcsábítani? Legalábbis az ízlelőbimbóidat.
Vivi: Köszi. Rendben, sort kerítek rá.
Emőke: Köszi. Nekem egyszerűbb, mint az ecsetelés, csak a forma hajlékonysága miatt óvatosabban kell vele bánni.
Gesztenye: Köszönöm. Nekem is fontosabb az íz. Egész egyszerűen csak azon bosszankodtam, hogy hiába csináltam mindent teljes odafigyeléssel, a végeredmény nem olyan lett, mint amilyenre számítottam. De igazad van, legközelebb már nem fogom ezt túlaggódni.
Petra!
VálaszTörlésÉn is mindig aggódom érte, de mostanában tényleg letettem róla. Úgyis rögtön bekapják és ízlelik, nem a fényével vannak elfoglalva:-)))
Gyönyörű ez a kompozíció: mind az íz, mind a kép! És a málnalikőrrecit én is várom Vivivel együtt! :)
VálaszTörlésSzerintem így is csodaszép! És a házi málnalikőr...aaaaahhh, de jó lehet! :)
VálaszTörlésIlyen szépségek láttán komolyan kedvet kapok a bonbonozáshoz, csak az a baj h mindig csak mondom... :(
VálaszTörlésErinacea: Nagyon örülök neked! Köszönöm, ígérem hozom. :)
VálaszTörlésCsipet: Köszi. Jó biza...
Panna: Tudom, erre is rá kell hangolódni. De hidd el, ha egyszer kipróbálod rájössz, hogy nem is bonyolult. :)