2012. január 12., csütörtök

Átváltozás...

A lőkösházi Bréda Kastély történetéről és felújításának alakulásáról az oldal bal sávjában rendszeresen láthatjátok a frissítéseket, de most közvetlenül is megmutatom hogyan alakul.


Így fest jelenleg. Hát nem gyönyörű?

A tető felújítás után, de még nagyon az elején... Van egy kis különbség, ugye?
A Békés Megyében, Gyulától 13 km-re található kastély kulturális turisztikai központként üzemel majd. A történelmi kiállításokon a technikai újdonságok és a 3D is nagy szerepet kapnak, kupolájában foucault-ingát függesztenek fel.


Forrás: wikipédia

Esténként a kastély homlokzatára vetítve rendszeres fényfestészeti bemutatókat tartanak, melyet a BordosArtWorks tervezőcsapata készít. Nézzetek meg egy videót a munkájukból:



Pincéjében hungarikum központ kerül berendezésre. Ezzel kapcsolatban hamarosan bővebben informállak benneteket…

17 megjegyzés:

  1. Már most gyönyörűen fest, olyan jó látni megújulni ezeket a majdnem teljesen elpusztuult, kifosztott kastélyokat.

    VálaszTörlés
  2. Csodálatosan szép épület, megérdemli a felújítást. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.

    VálaszTörlés
  3. Csodálatos, megható ez az újjászületés! Kicsit messze van, de szívesen megnézném szemtől szembe:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lesz amikor elnyeri végleges alakját:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen halad a felújítás. A videó alatt nem győztem csodálkozni. Ki gondolta volna, hogy a fényből ennyit ki lehet hozni?

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon jó, hogy ilyesmikre is áldoznak pénzt, kár lenne pusztulni hagyni egy ilyen szépséges épületet. A kastély kertjét is felújítják? Az lenne az igazi:)

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű, már most! Hát még, amikor teljesen föl lesz újítva! A fényfestményen pedig csak ámultam és bámultam! Nem semmi, hogy miket találnak ki egyesek, és meg is valósítják!!!

    VálaszTörlés
  8. Ha egyszer nagyon sok pénzem lesz, én is veszek egy lerobbant kastélyt...:)

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörű az épület! Igaz messze van tőlünk, de szánunk rá időt, hogy megnézzük a nyáron.

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörű lesz, már most is nagyon látványos a változás! Szuper a videó, biztosan jól fog mutatni a kastélyon is! Tőlünk nincs túl messze, remélem, egyszer eljutunk ide! :)

    VálaszTörlés
  11. Lányok, nagy szeretettel várunk benneteket családotokkal együtt!

    Trollanyu: Igazad van kert nélkül nem lenne az igazi. Természetesen a kertet is felújítják! Oda is terveznek számtalan újdonságot.

    VálaszTörlés
  12. Szabad megkérdezni, hogy miért pont a Bréda Kastély szerepel nálad??
    Dolgoztok rajta, vagy családilag vagytok érdekeltek esetleg???
    A kastély gyönyörű, már most félkész állapotában is, mindig nagyon örülök, amikor azt látom, hogy azt a kevés szépséges kastélyt és várat próbálják megmenteni az enyészettől ami még megmaradt és itt található az ország jelenlegi területén, annyit lebombáztak, elcsatoltak tőlünk, tönkretettek TSZ irodának, meg ki tudja mire "hasznosítva". És főleg annak örülök, hogy kultúrális, turisztikai központ lesz, tehát bárki számára elérhető, mindenki láthatja szépségeit majd, nem csak kevés kiváltságosok.
    Nagyon jó az is, hogy itt a blogodon népszerűsíted:-))))))

    VálaszTörlés
  13. Szia Anikó!
    A Bréda Kastély egyik tulajdonosához rokoni szálak fűznek. A kastély felújítása már 7 éve álmuk, és 2 évvel ezelőtt sikeresen pályáztak. Láttam, hogy mekkora küzdelem ez, és nemes a cél. 3 évig mellette dolgoztam, és a felújítás kapcsán jöttek a további ötletek. Egy újabb pályázat során belemerültem a XIX.sz-i gasztronómiába, és beleszerettem. Amikor a kastély blogot indított, én vállaltam ezt a témát. Arra álmomban sem mertem gondolni, hogy pár hónap múltán ennyien fogtok olvasni, de nagyon örülök!
    A Kastély csapata azon dolgozik, hogy ne csak egy szépen felújított épületet nyisson, a szokásos kiállításokkal, hanem valami egyedit nyújtson, egy kincses ládát, ahova érdemes visszatérni.

    VálaszTörlés
  14. Csodás már most az eredmény és nemes a cél! Imádom a régmúlt hangulatát, pláne a XIX. századét! Jó látni, hogy ezek az épületek újra régi fényükben tündökölnek :)

    VálaszTörlés
  15. Gyönyörű ez az épület már most is! Mivel a férjemmel nagy kastély (+ vár) kedvelők vagyunk, és mindent meglátogatunk, megnézünk, amit csak lehet kis hazánk területén... szerintem ide is el fogunk menni, amint látogatható lesz! (Gondolom ezt Tőled meg fogjuk tudni...)

    VálaszTörlés
  16. Nagyon jo otlet ujja tenni a regi tortenelmi epuleteket, plane mint egy kastelyt! Nagyon orvendek hogy ilyesmifele kulturai dolgokat megorinzek.
    Koszi hogy feltetted, hiszen ezen a teren all a blogod is, a regi kulturai kapcsolatokkal, es a regi gasztro etelekkel!

    VálaszTörlés
  17. Köszönöm a Kastély csapata nevében! Mindenkit szeretettel várunk! A nyitásról természetesen tájékoztatlak benneteket. :)

    VálaszTörlés