Gerbeaud Emil találmánya a konyakmeggy mindenképpen tervben volt nálam, de hobbi bonbonosként visszariasztott, hogy folyékony töltelékkel dolgozzam. A marcipános konyakmeggy megvalósításához Zsuzsi receptjei (konyakosmeggy, marcipános konyakmeggy) nyújtottak segítséget, nálam a kettő ötvözetéből készült el ez a rendkívül finom bonbon. Ezúton is köszönöm az ötletet!
Hozzávalók:
· 125 g 70%-os étcsokoládé
· 1,25 g porított kakaóvaj
· 15-20 szem meggy (befőtt), annyi befőttlével, hogy ¾ részéig ellepje
· 0,5 dl konyak
· 5 dkg marcipán
Elkészítése:
A meggybefőttbe beleöntöttem 0,5 dl konyakot és 2 napig hűtőben érleltem. A felhasználás előtt a meggyet leszűrtem és késes mixerben a marcipánnal pépesre vágtam. Adtam hozzá még két evőkanál konyakos befőttlevet, hogy a krém elérje az általam kívánt állagot.
A bonbonformát hajszárítóval kissé átmelegítettem. Az étcsokoládét temperáltam és a bonbonformába öntöttem. Habkártya segítségével azonnal lehúztam és a konyhapulthoz óvatosan, de alaposan ütögetve eltávolítottam a buborékokat.
1-2 perc után a formából a tálba visszacsurgattam a csokoládét. Ennyi idő alatt a csokoládé egy része megszilárdul, és vékony burkot képez a bonbonforma mélyedéséiben. Habkártyával ismét lehúztam, majd pár percre hűtőbe tettem.
Amikor megszilárdult a csokihüvelyekbe töltöttem a krémet. Fél órára hűtőbe tettem. A csokoládét ismét temperáltam és lezártam a bonbonokat.
Marcipános, mi? Csábíts csak, csábíts!)) A gixer ellen nem tudsz tenni, néha meggajdul az oldalad. Mostanság nálam is gond van a bloggerrel.
VálaszTörlésEnnél finomabb bon-bont nem tudnék el képzelni. Valami fantasztikus szépség, és finomság...szinte el széditő!!!
VálaszTörlésNagyon szépségesek! Porított kakaóvajat hol veszel? Tényleg nagyon guszták, elképzelem az ízét...
VálaszTörlésHű, ez isteni lehet! :))
VálaszTörlésImádtam régen a konyakmeggyet, a maiak már sajnos meg sem közelítik azokat.
Nagyon szépek formásak !
VálaszTörlésAz íze nagyon finom lehet ! Milyen is lehetne konyakos meggy és marcipántól?:-))
Nagyon szép!!!!
VálaszTörlésAz a töltelék... nagyon csábítóan néz ki:-)
VálaszTörlésNagyon csinosak és biztosan nagyon finomak is. A csokik közül a konyakos meggyet eszem meg legszívesebben. De ha csoki nélkül lehetne venni csak olyan likőrös meggyet, azt még szívesebben megenném :D
VálaszTörlésProfi bonbonok, csodaszépek:)Imádom a konyakos meggyet. Ez a marcipános is nagyon finom lehet, sajnos én befalnám az egészet egymagam:)
VálaszTörlésCsodaszép bonbonokat készítettél. Húúú, de tudnám szeretni őket.:))
VálaszTörlésNagyon guszták!
VálaszTörlésPetra, gratulálok, ez már nem hobbi-bonbonos "kreálmány", profi munka. Csodás!
VálaszTörlésSzépséges és bátor vagy, hogy meg merted valósítani!
VálaszTörlésMeghiszem azt, hogy finom!! A konyakmeggyről már tudod, hogy a kedvencem, a másik pedig a marcipán! Így ahogy van jöhet is! Van még? Szépek lettek nagyon! :D
VálaszTörlésRendkívül finom és rendkívül mutatós! Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésGyönyörű lett, és biztosan isteni finom!!
VálaszTörlésSzámomra lenyűgöző,minőségi munka!!!Hogy én mikor tudok ilyent készíteni???????hát????
VálaszTörlésCsodaszépek, nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésVan konyakmeggy befőttem, most lett kész a hamis marcipán, és megcsinálom, mert nagyon jó recept!
VálaszTörlésPetra, ez nagyon jól hangzik, csodaszépek, főleg a kis meggydarabkákkal a tetejükön. :-)
VálaszTörlésJujj, de széép :)
VálaszTörlésNagyon szépek a bonbonjaid, már máskor is megcsodáltam:-)
VálaszTörlésNem tudok, nem tudok, neeem tuuudoook, ilyen szép bonbonokat készíteni és pont. Beismerem próbálkoztam de még a családomnak sem mutattam meg olyan rondák voltak. Most egy ici picit irigy vagyok Rád, az baj?
VálaszTörlésKedves Petra! Nagyon boldog Karácsonyt kívánok!!!
Köszönöm szépen mindenkinek! Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket. Tényleg nagyon finom lett. Már hozom is a következőt. :)
VálaszTörlésKriszta: Porított kakaóvaj beszerzési helye: godwill.hu.
Melissina: Biztosan sikerülne!
Juci: Nem baj! Én nálad szoktam olyasmikkel találkozni, amit nem tudnék, úgyhogy kvittek vagyunk.
Boldog Karácsonyt kívánok én is neked!