Ez a történet Vivinél kezdődött. (Minden bonbonom bevezetőjét kezdhetném így…) A közös bonbonozáskor kóstoltam nála egy mennyei vörösboros diós bonbont. Az alap ihletet ez adta meg. A dióról a sárgabarackra asszociáltam, kettőjükről pedig a zserbóra. Mégsem nevezném ezt a bonbont zserbonnak, azonban mégis ez a süti jut róla eszembe... Képzelhetitek… Ízorgia.
Hozzávalók:
· 125 g 70%-os étcsokoládé
· 1,25 g porított kakaóvaj
· 10 dkg tejcsokoládé
· 0,5 dl tejszín
· 2 evőkanál vörösbor
· 2 evőkanál darált dió
· 5 dkg aszalt sárgabarack
Elkészítése:
A tejszínt felforraltam és az apróra tört csokoládéra öntöttem. Addig kevertem, míg a csokoládé elolvadt és a ganache teljesen egyneművé vált. A bort és a darált diót hozzákevertem és lehűtöttem. Az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágtam.
A bonbonformát hajszárítóval kissé átmelegítettem. Az étcsokoládét temperáltam és a bonbonformába öntöttem. Habkártya segítségével azonnal lehúztam és a konyhapulthoz óvatosan, de alaposan ütögetve eltávolítottam a buborékokat.
1-2 perc után a formából a tálba visszacsurgattam a csokoládét. Ennyi idő alatt a csokoládé egy része megszilárdul, és vékony burkot képez a bonbonforma mélyedéséiben. Habkártyával ismét lehúztam, majd pár percre hűtőbe tettem.
Amikor megszilárdult a csokihüvelyekbe töltöttem a kihűlt ganache-t és a kockára vágott aszalt sárgabarackot. Fél órára hűtőbe tettem. A csokoládét ismét temperáltam és lezártam a bonbonokat.
ó-de szépek!!
VálaszTörlésÉs nem csak ízre lehet csodás, de gyönyörűen is díszítetted! Kis ékszerek...
VálaszTörlésEz annyira finom lehet és olyan szépen felöltöztetted őket, mint egy kis mini karácsonyfa. Nagyon különleges és extra bonbon.)Boldog Karácsonyt kívánok Nektek:)
VálaszTörlésKarácsonyra milyen szép desszert! Nagyon ügyes vagy! :) Petra, boldog Karácsonyt kívánok nektek!
VálaszTörlésSzépségeset és finomat alkottál megint, nagyon guszta:-))
VálaszTörlésBéké, meghitt, áldott ünnepeket kívánoks sok szeretettel:-)
Úgy van ahogy Katuci írta!Mint az ékszerek!:-)
VálaszTörlésBoldog Karácsonyt kívánok Nektek Petra!
They totally inspire me to cook and challenge myself to try new recipes.
VálaszTörlésTeljesen lenyűgözöl a bon-bonjaiddal, meseszépek! Áldott Karácsonyt!
VálaszTörlésAhogy így leírod, olyan egyszerűnek tűnik elkészíteni! Én mégsem merek nekiállni, talán majd az ünnepek után.
VálaszTörlésCsodaszépek, nagyon ennivalók!
Hát igen......olyan egyszerűnek tűnik.....aztán amikor készítenéd......ott van egy csomó buktató.......vagy Neked elsőre sikerültek?
VálaszTörlésBékés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok szeretteid körében!
Profi bon-bonos is, lettél :)
VálaszTörlésGyönyörűségesek! :O :)
VálaszTörlésNagyon boldog karácsonyt kívánok neked és családodnak! :)
Egyenesen csodálatosak, nincs szó amivel ki lehet fejezni.
VálaszTörlésÁldott, békés, boldog karácsonyt Neked és a családodnak!
Szeretettel:
Mrita
Mennyei lehet! És olyan szépek! Nagyon ügyes vagy! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen. Én is Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok nektek!
VálaszTörlés