2011. december 12., hétfő

A jótündér ajándéka


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gazdasszony, aki családja nagy örömére nagyon szeretett főzni. Néha azonban egy kicsit túlzásba esett… Még a szabadidejében is szakácskönyveket olvasgatott vagy gasztronómiai műsorokat nézett a TV-ben. Az orvosok „totális gasztromániásnak” diagnosztizálták, de meggyógyítani nem tudták. Az asszony egyszer csak azt vette észre, hogy már nem csak főz, de gasztroblogot is szerkeszt. Biztos a gyógyszerek mellékhatása volt…
Egy verőfényes nyári napon, mikor blogja még igencsak gyerekcipőben járt, egy Jutka nevű jótündér online repült hozzá és megszólította:
-„Erdélyből, a legendák földjéről jöttem. Jótündér barátaimmal összefogtunk, hogy a főzni szerető embereknek, karácsonyra egy szép és értékes varázskönyvet szerkesszünk. Lenne kedved néhány recepttel hozzájárulni a munkához?”
- „Naná, hogy lenne!”- válaszolta az asszony, és miután röpködött néhány kört örömében, el is küldte a recepteket és a fotókat.


Közeledett a karácsony. Az asszony fölé postagalambok repültek, és az ölébe ejtettek két gondosan becsomagolt küldeményt. Izgatottan kibontotta, és a kezében tartotta a varázskönyvet, melyben valóban ott voltak az általa küldött receptek, és neve is ott virított a kiadvány írói és szerkesztői között. A varázskönyvet Erdélyi Konyha Kalendáriumnak keresztelték, és szétszórták a világban, hogy mindenki számára elérhető legyen
Mi a tanulság? Ne szégyelld, ha van egy kis beütésed, még jól is elsülhet… Az asszonyból ugyan nem lett jótündér, de egyenlőre házisárkány sem…


Ezúton szeretném megköszönni Jutkának és az Erdélyi Konyha szerkesztőinek a megtisztelő felkérést! Kezdő bloggerként leírhatatlan öröm számomra, hogy a részese lehettem!

A kiadványban található ételek közül ezek készültek az én konyhámban:


Az erdélyi konyha kiadványai novembertől Magyarországon is megvásárolhatóak, a Spar, Kaiser’s, Tesco áruházakban és a benzinkutakon. Ajánlom figyelmetekbe a weboldalukat is.

34 megjegyzés:

 1. Gratulálok ! Jó kis mesét kerekítettél! Gondoltam hogy tanmese mégis izgatottan vártam a csattanót !:-))

  VálaszTörlés
 2. Gratulálok:) Nagyon szuper volt ez a mese:) Kár,hogy itt nem lehet hozzájutni, de majd megnézem a weboldalt.

  VálaszTörlés
 3. Tetszett a mese, bár előre lehetett tudni a csattanóját a mellékelt kép miatt. De ez nem vont le semmit az élvezeti értékéből :)!! Gratulálok, hogy Te is benne vagy (ahogy Illéskrisznél volt olvasható). Te is megérdemelten kerültél bele, Csakúgy mint Ő. Mindig jó benézni Hozzád, mert nagyon finom és csinosan tálalt ételeket hozol!!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szuper!! Gratulàlok Petra, nagyon örülök a hírnek! Meseírò blogod is lesz??;)

  VálaszTörlés
 5. Gratulálok Petra, ez nagyon szép eredmény! Elhiszem, hogy örülsz, mindig öröm az embernek, ha elismerik a munkáját.

  VálaszTörlés
 6. Gratulálok a szerepléshez, ez nagyon jó hír és nagyon jók a receptek is:-)))))

  VálaszTörlés
 7. Gratulálok!!! Szerintem akár meseírással is foglalkozhatnál, na persze csakis a sütés-főzés mellett.:)

  VálaszTörlés
 8. Aranyos mese. :D
  Gratulálok!

  VálaszTörlés
 9. Szívből gratulálok! Már kerestem, de még nem láttam, de ezek után még inkább fogom keresni, hogy megvehessem. :)))

  VálaszTörlés
 10. Köszi a mesét és külön az utolsó megjegyzésed a blogomon!!!

  VálaszTörlés
 11. Nem gondoltál még rá, hogy meséket írjál?
  Én hozzájutottam a kalendáriumhoz, Nővérem vette meg nekem az utolsó fellelhető példányt Sparban. Előbb gratulálok, aztán megyek, kikeresem a receptjeidet:-)

  VálaszTörlés
 12. Petra jó lehet téged a gyerkőceidnek hallgatni, kedves és vidám vagy, imádtam a mesédet! A receptek közül pedig nem is tudnék választani, mert mindegyik ínycsiklandó! Gratulálok a szerepléshez, óriási öröm lehet ez Neked! Nekem is!! :))

  VálaszTörlés
 13. Gratulálok, az írásod pedig nagyon tetszett...

  VálaszTörlés
 14. Petra!
  Nagyon tetszett a mese,kétszer olvastam el!
  Gratulálok!!!

  VálaszTörlés
 15. Kedves Petra!Gratulálok Neked szeretettel!Annyira jó volt olvasni!:-)

  VálaszTörlés
 16. Gratulálok,a szép meséhez is! hogy az a "jó tündér" már messzi földre is eljutott, csak a közeli környezetében nem :( várom én is türelmesen, hátha megérkezik!

  VálaszTörlés
 17. Bevallom már tegnap itt voltam elsőként gratulálni, de az oldalad pikkelt rám és nem volt hajlandó fogadni a kommentemet. Ez volt a rossz hír!(
  És most jöjjön a jó: emlékszel, én mindig a könyvekkel jövök neked...hát most elkezdtél szépen megindulni a hozzá vezető úton!)) Szívből gratula Neked Kicsilány!!)))

  VálaszTörlés
 18. Gratulálok a növekvő hírnévhez! Jól választott a jótündér ;)

  VálaszTörlés
 19. Annyira jó volt olvasni, igazi ízes mesét szőttél!

  És gratulálok :-)

  VálaszTörlés
 20. Nahát Petra!:) Gratulálok!:) Nem csak az ételek elkészítésében, a mesék költésében is jeleskedtél!:)

  VálaszTörlés
 21. Mint társszerző, én is gratulálok neked!!!

  VálaszTörlés
 22. Ez nagyon aranyos volt! Eszembe sem jutott volna, hogy az egész gasztrobloggerségnek ilyen "mesés" vonzata lenne.
  Örülök, hogy örülsz, mert én is azt teszem: idén is egy szép, hasznos és színvonalas munkát sikerült letenni sok család asztalára.
  Puszi:)

  VálaszTörlés
 23. Köszönöm szépen mindenkinek a kedves hozzászólásokat! Nem fogok átnyergelni meseírónak, de mivel ennyire mesésen éreztem magam, csakis ilyen bejegyzés születhetett! Örülök, hogy tetszett.

  Kriszta, Sedith: Számomra megtiszteltetés, hogy ezzel a pár recepttel én is beszállhattam. :)

  VálaszTörlés
 24. Szépet írtál
  Írigy vagyok, hogy Te már megkaptad a kiadványt! Jól látom, Kecskemét?

  VálaszTörlés
 25. 4Gyerek: Köszi.

  Dia: Köszi neked is. Igen, Kecskemét. :)

  VálaszTörlés
 26. De jó, ez nagyon szuper és a történet is amit kreáltál mellé! :) Hol lehet beszerezni ezt a kalendáriumot? Lehet megvenném anyának karácsonyra :D

  VálaszTörlés
 27. "Az orvosok „totális gasztromániásnak” diagnosztizálták", "már nem csak főz, de gasztroblogot is szerkeszt. Biztos a gyógyszerek mellékhatása volt…"
  Ez szuperjó, ne fogd vissza magad :)

  VálaszTörlés
 28. Szép kis ajándék... gratulálok! Jó kis tündér sztori is. Nagyon tetszett olvasni. Kellemes irásod hasonlit a természetedhez, Petra!

  VálaszTörlés
 29. Felismerem a tüneteket, én is ebben a betegségben szenvedek. Nekem a doktor azt mondta ez a "flow" és jó ha van, mert segítségével könnyebben küzdök meg a nagyvilág bacilusaival szemben!

  VálaszTörlés