2011. december 22., csütörtök

Vörösboros diós bonbon aszalt sárgabarackkal


Ez a történet Vivinél kezdődött. (Minden bonbonom bevezetőjét kezdhetném így…) A közös bonbonozáskor kóstoltam nála egy mennyei vörösboros diós bonbont. Az alap ihletet ez adta meg. A dióról a sárgabarackra asszociáltam, kettőjükről pedig a zserbóra. Mégsem nevezném ezt a bonbont zserbonnak, azonban mégis ez a süti jut róla eszembe... Képzelhetitek… Ízorgia.


Hozzávalók:
·        125 g 70%-os étcsokoládé
·        1,25 g porított kakaóvaj

·        10 dkg tejcsokoládé
·        0,5 dl tejszín
·        2 evőkanál vörösbor
·        2 evőkanál darált dió
·        5 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítése:
A tejszínt felforraltam és az apróra tört csokoládéra öntöttem. Addig kevertem, míg a csokoládé elolvadt és a ganache teljesen egyneművé vált. A bort és a darált diót hozzákevertem és lehűtöttem. Az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágtam.
A bonbonformát hajszárítóval kissé átmelegítettem. Az étcsokoládét temperáltam és a bonbonformába öntöttem. Habkártya segítségével azonnal lehúztam és a konyhapulthoz óvatosan, de alaposan ütögetve eltávolítottam a buborékokat.
1-2 perc után a formából a tálba visszacsurgattam a csokoládét. Ennyi idő alatt a csokoládé egy része megszilárdul, és vékony burkot képez a bonbonforma mélyedéséiben. Habkártyával ismét lehúztam, majd pár percre hűtőbe tettem.
Amikor megszilárdult a csokihüvelyekbe töltöttem a kihűlt ganache-t és a kockára vágott aszalt sárgabarackot.  Fél órára hűtőbe tettem. A csokoládét ismét temperáltam és lezártam a bonbonokat.

15 megjegyzés:

  1. És nem csak ízre lehet csodás, de gyönyörűen is díszítetted! Kis ékszerek...

    VálaszTörlés
  2. Ez annyira finom lehet és olyan szépen felöltöztetted őket, mint egy kis mini karácsonyfa. Nagyon különleges és extra bonbon.)Boldog Karácsonyt kívánok Nektek:)

    VálaszTörlés
  3. Karácsonyra milyen szép desszert! Nagyon ügyes vagy! :) Petra, boldog Karácsonyt kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  4. Szépségeset és finomat alkottál megint, nagyon guszta:-))
    Béké, meghitt, áldott ünnepeket kívánoks sok szeretettel:-)

    VálaszTörlés
  5. Úgy van ahogy Katuci írta!Mint az ékszerek!:-)
    Boldog Karácsonyt kívánok Nektek Petra!

    VálaszTörlés
  6. They totally inspire me to cook and challenge myself to try new recipes.

    VálaszTörlés
  7. Teljesen lenyűgözöl a bon-bonjaiddal, meseszépek! Áldott Karácsonyt!

    VálaszTörlés
  8. Ahogy így leírod, olyan egyszerűnek tűnik elkészíteni! Én mégsem merek nekiállni, talán majd az ünnepek után.
    Csodaszépek, nagyon ennivalók!

    VálaszTörlés
  9. Hát igen......olyan egyszerűnek tűnik.....aztán amikor készítenéd......ott van egy csomó buktató.......vagy Neked elsőre sikerültek?
    Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok szeretteid körében!

    VálaszTörlés
  10. Profi bon-bonos is, lettél :)

    VálaszTörlés
  11. Gyönyörűségesek! :O :)

    Nagyon boldog karácsonyt kívánok neked és családodnak! :)

    VálaszTörlés
  12. Egyenesen csodálatosak, nincs szó amivel ki lehet fejezni.
    Áldott, békés, boldog karácsonyt Neked és a családodnak!
    Szeretettel:
    Mrita

    VálaszTörlés
  13. Mennyei lehet! És olyan szépek! Nagyon ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm szépen. Én is Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok nektek!

    VálaszTörlés