Már évek óta használtam ezt a klasszikus receptet, amikor találkoztam vele egy 1830-as ételleírásban. A különbség csak annyi, hogy sertészsír helyett olívaolajat használok, és a gomba mennyiségét kissé megemeltem.
A reformkorban általában sült húsok mellé tálalták, nálam grillezett csirkemellel és friss zöldsalátával került a tányérra.
Az általam használt, kipróbált recept:
Hozzávalók:
- 0,5 kg csiperke
- 2-3 evőkanál liszt
- 0,5 l húsleves
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
Olívaolajon megdinsztelem a szeletekre vágott gombát, sóval és borssal fűszerezve. Amikor kissé megpirul 2-3 evőkanál lisztet szórók rá, majd átkeverem és felöntöm a húslevessel. Az aprított petrezselyemzöldet beleszórom. Kb. 15 percig főzöm, majd hozzákeverem a tejfölt, és még egyszer felforralom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése