Töredelmesen bevallom, a recept egy sarkalatos pontján változtattam, nem főztem bele békacombot...
Ez a tény, senkit ne tartson vissza attól, hogy az eredeti receptet kövesse. Íme:
„Tégy a lábasba egy darab írósvajat, spárgát és békacombot, s hagyd pergelődni, hintsd meg egy kis liszttel, tölts reá borsólevet, forrald fel jól, fűszerezd és sózd meg jól, s két kanál tejfelt adván hozzá, tálald ki.”
Hozzávalók:
· 0,5 kg zöldspárga
· 3 dkg teavaj
· 1 evőkanál liszt
· 0,5 l borsó főzőlé
· 2 evőkanál tejföl
· só, bors
· tálaláskor: aprított petrezselyemzöld, kevés tejföl
Elkészítése:
A megmosott, megtisztított spárgát 2 cm-es darabokra vágtam. A spárgát vajon pár percig dinszeltem, 1 evőkanál lisztet hintettem rá, átkevertem, és borsólével (Enyhén sós vízben borsót főztem, ennek levét használtam.) felöntöttem. Sóztam, borsoztam, majd puhára főztem. Végül 2 evőkanál tejfölt kevertem hozzá. Aprított zöldpetrezselyemmel és kevés tejföllel tálaltam.
Forrás: Czifray, 1829.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése