2011. július 23., szombat

Csibepecsenye Baváriai módra

Napok óta szemezek ezzel az ételleírással. Kissé tartottam tőle, mert az eredeti recept szerint a töltelékbe szardellaszeletek kerültek volna. Bevallom, valahogy ez a része nem vonzott. Felmerült bennem, hogy kihagyom, de akkor hol marad a régi ízek rekonstruálása? Végül szardellapasztát használtam, de annyira kis mennyiséget, hogy abszolút nem nyomta el friss fűszerek zamatát, éppen csak egy kis plusz pikantériát adott a tölteléknek.  A végeredmény nagyon ízletes lett.


Hozzávalók:
·        4 db nagy csirkemell
·        10 dkg vaj
·        1 mokkáskanál szardellapaszta
·        1 kisebb vöröshagyma
·        1 csomó kapor
·        1 csomó petrezselyemzöld
·        2 tojás sárgája

Elkészítése:
A csirkemelleket középen bevágtam és kiterítettem. Kissé kiklopfoltam, sóztam. Elkészítettem a fűszervajat: késes mixerben felaprítottam a hagymát, kaprot és a petrezselymet, hozzáadtam a puha vajat, a szardellapasztát, és a tojássárgájákat. A mixerrel egyenletesre dolgoztattam. A hússzeleteket alufóliára fektettem, majd rákentem a fűszervajat. Feltekertem, alufóliába csomagoltam, helyes kis hengerformákra igazítva. A húshengereket tepsibe tettem, rájuk 1 dl vizet öntöttem.  180 fokon lefedve 50 percig pároltam, majd a fóliából kicsomagolva fedő nélkül 15-20 perc alatt pirosra sütöttem. Burgonyapürével tálaltam.

Forrás: Czifray, 1829.

10 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon jól hangzik, biztos nagyon finom, és nagyon guszta, mutatós.

    VálaszTörlés
  2. Ettem már hasonlót, csak abban nem volt kapor. :) Finom étel és nagyon mutatós is, gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  3. Hú de jó kis recept! Finom és mutatós is!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik ez a recept! És gusztusos a tálalás is!

    VálaszTörlés
  5. Azért régen is tudták, mi a jó! Mindent szeretek, ami kapros. No meg jól is néz ki, megint remekeltél!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon nagyon jól néz ki, elfogadnám most ebédre:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon finom!!!
    El is vittem a recepetet :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta lett! Biztos nagyon finom pikáns ízt adnak a fűszerek!

    VálaszTörlés
  9. Jöhetne bármikor egy adag! Nagyon tetszik a tálalás és a recept is!

    VálaszTörlés